Arola Editors Arola Editors
-  . -  Presentacions -  Newsletter -  Catàleg -  Agenda -  Carret de Compra Carret de la compra
   Cerca el teu llibre:  
Títol Autor ISBN
> Novetats
> Els més Venuts
> Col·leccions
> Temàtiques 
+ 12 anys
+ 13 anys
+ 14 anys
+ 16 anys
A. històric i estudis locals
Aforismes
Art i regal
Articles
Assaig
Assaig periodístic
Assaig polític
Circ
Cometa
Cuina
Divulgació
Esoterisme
Excursions i viatges
Festes i cultura popular
Fotografia
Guies
Humor
Infantil
Manuals
Música
Narrativa
Narrativa breu
Natura
Òpera
Poesia
Publicacions de la URV
Salut
Tarragonina
Teatre
  Accés Usuaris:  
Nom
Clau
Recordar clau.   |   Registra't.

Ordenar per: Llibres/Pàgina: Pàgina:
coleccio • Assaig de les edicions del Centre de Lectura : 22 llibres.
>>
- 978-84-94685-45-3: «Ressò de japonisme» •  «Ressò de japonisme»
Un recorregut per la col·lecció de literatura artí
Rebeca Pujals Cobo
Aquest estudi aprofundeix en la col·lecció de literatura artística japonesa que conserva la biblioteca del Centre de Lectura de Reus, donada pel Sr. Joan Ribes Daura. Es tracta d’una col·lecció de 29 llibres i 140 revistes que contenen gravats a color sobre seda i paper, centenars de fototípies de la més alta qualitat i, a més, inclou textos descriptius i articles crítics que són un exemple dels primers estudis de la història de l’art al Japó. La investigació abasta un estudi del donant, el context de la col·lecció en el col·leccionisme d’art japonès a Catalunya a principis del segle xx, i el seu origen amb les editorials Shimbi Shoin i The Kokka Publishing Company. Per últim, inclou una aproximació de la singularitat de la col·lecció i una descripció catalogràfica dels 29 llibres. Tot això sorgeix del treball d’investigació «La donació d’estampes i gravats japonesos de Joan Ribes Daura (1900-1983) al Centre de Lectura de Reus (1972)» i del recull d’articles sobre aquest tema publicats a la revista digital del Centre de Lectura.
Català. 
ISBN: 978-84-94685-45-3
24 €  Novetat Fitxa del llibre   
- 978-84-94624-72-8: «Vostè senyora pot tenir una Crolls» •  «Vostè senyora pot tenir una Crolls»
Història de la fàbrica CROLLS de Reus
Isabel Martínez Martínez
Tenim a les mans l’obra d’una esplèndida periodista. Un relat sense fissures ni concessions. Un relat obert a interpretacions; escrit per una periodista de la història que sembla no voler jutjar, ni avaluar; però que vol explicar les coses de manera que cada lector pugui fer-ho. La Isabel, evidentment, ho aconsegueix.
Un exemple: l’any 1948 (quan més de vint-i-cinc milions d’espanyols tenien encara «cartilla de racionamiento»), l’empresa, la Crolls, havia d’escollir el seu nom. L’autora ho explica amb senzillesa, com de passada, però, en realitat, ens regala el detall d’un magnífic procés de participació ciutadana. Si hom vol llegir aquella «anècdota» en clau d’interpretació translativa, no pot fer altra cosa que deixar anar un somriure en descobrir al llibre que allò que l’anomenada «societat civil» fa fàcil en temps de dictadura, els «polítics de la por» ho fan impossible en temps de democràcia.

Del pròleg de Matias Vives March
Català. 
ISBN: 978-84-94624-72-8
24 €  Novetat Fitxa del llibre   
- 978-84-94063-75-6: Al cor de la muntanya •  Al cor de la muntanya
Josep Cornudella Cabré
La historia que explica Josep Cornudella a la novel.la Al cor de la muntanya (1937) té la capacitat d'impactar el lector. La trama esdevé agil i versemblant, amb una acurada estructura narrativa que ens va relatant els neguits i els desitjos dels personatges mitjançant escenes de luxúria i de sensualitat incontrolable, enmig de paratges solitaris i feréstecs, i tanmateix de gran bellesa.
Català. 
ISBN: 978-84-94063-75-6
22 €  Fitxa del llibre   
- 978-84-94219-19-1: Ernest Casajuana. Poesia i teatre •  Ernest Casajuana. Poesia i teatre
Albert Ventura
Aquest estudi reedita els dos poemaris, un poema espars provinent de la premsa periòdica de postguerra i edita, de bell nou, l’obra de teatre La fallida de la Banca Noyon. Amb aquest volum, el gruix de la seva obra és a l’abast del públic.
Català. 
ISBN: 978-84-94219-19-1
22 €  Fitxa del llibre   
- 978-84-94259-89-0: Històries del segon pis •  Històries del segon pis
Taller d’escriptura del Centre de Lectura
Ramón Sanz Tardío
Ja fa més de quatre anys, el Centre de Lectura de Reus es va proposar instituir un taller d’escriptura. El projecte naixia com una simple prova, gairebé un sondeig d’opinió, sense expectatives clares ni de fracàs ni d’èxit. Què podia resultar d’un grup tan heterogeni de persones —advocats, dissenyadors gràfics, professionals de l’ensenyament, gestors, infermers, bibliotecaris, jubilats alguns i d’altres gairebé recentment iniciats en el món laboral, alguns amb néts, d’altres encara sense fills—, guiat (la hipèrbole fa que em posi vermell) per un apassionat de la literatura hispanoamericana? És per això que tot començava sin esperanza, con convencimiento, perquè aquest era precisament l’avantatge, una varietat que implicava l’absència de regles i de prejudicis i cap exigència ni d’ensinistrament —aquest odiós substantiu vinculat amb massa freqüència a la pràctica docent— ni de continuïtat.
Català. 
ISBN: 978-84-94259-89-0
25 €  Fitxa del llibre   
Ordenar per: Llibres / Pàgina: Pàgina:
>>
•
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici
Tots els Drets Reservats.