Arola Editors Arola Editors
-  . -  Presentacions -  Newsletter -  Catàleg -  Agenda -  Carret de Compra Carret de la compra
   Cerca el teu llibre:  
Títol Autor ISBN
> Novetats
> Els més Venuts
> Col·leccions
> Temàtiques 
+ 12 anys
+ 13 anys
+ 14 anys
+ 16 anys
A. històric i estudis locals
Aforismes
Art i regal
Articles
Assaig
Assaig periodístic
Assaig polític
Circ
Cometa
Cuina
Divulgació
Esoterisme
Excursions i viatges
Festes i cultura popular
Fotografia
Guies
Humor
Infantil
Manuals
Música
Narrativa
Narrativa breu
Natura
Òpera
Poesia
Publicacions de la URV
Salut
Tarragonina
Teatre
  Accés Usuaris:  
Nom
Clau
Recordar clau.   |   Registra't.

•  Saharauis. La mirada en el exilio /   AA DD
•
978-84-92408-42-9: Saharauis

«Saharauis, la mirada en el exilio forma part de La Mirada Descubierta, una aposta sincera i personal que pretén mostrar diversos conflictes i realitats ignorades al voltant del món. La nostra intenció és que una part dels beneficis reverteixi en les comunitats on vam realitzar el treball com una ajuda social directa.
(...)
La destinació va ser el camp de refugiats “Saharaui 27 de Febrero”, a Algèria. Mentre Toni rodava al costat del tècnic de so David Moreno el documental annex, Aitor i Paula Arola realitzaven el taller fotogràfic amb els nens i nenes. Al seu torn es va realitzar un taller d’escriptura mentre tot l’equip recopilava escrits de la gent, que tenia moltes coses que contar.
En el taller de fotografia estenopeica vam ensenyar els nens a fer càmeres amb caixes de cartró amb un paper fotosensible com a negatiu, remuntant-nos així als orígens de la captació d’imatges. Els textos que apareixen en aquest llibre donen a la societat saharauí l’oportunitat d’expressar-se de forma lliure, creant així un pont d’unió entre els escriptors i el lector.
Els escrits estan realitzats en la seva majoria en castellà, excepte alguns que han estat traduïts del hassaní intentant respectar tant el contingut com la forma. Cal subratllar que el castellà no és el seu idioma matern.
El documental, titulat igual que aquest llibre, va ser rodat en els campaments de refugiats a Algèria i a Tifaritti (territoris saharauís alliberats), i acaba de complementar aquest llibre ajudant-nos a comprendre la situació aquest poble oblidat.
El poble saharauí és un poble que durant molt temps li han estat denegades massa coses. En aquest llibre vam recuperar la veu de la gent i la visió dels nens, ensenyant el seu món a través de càmeres de cartró, on van immortalitzar la seva mirada. Només som els intermediaris, el pont que acosta els problemes quotidians de la població civil saharauí.
Com a ajuda social directa, hem contribuït econòmicament en la construcció d’un centre de joves de la brigada Sumud. Col·lectiu que pertany a UJsario (joventuts del Front Polisari), que dinamitza la societat saharauí i que és col·laborador actiu en la realització tant del llibre com del documental annex. El nostre objectiu és seguir col·laborant amb ells i amb altres projectes de suport al poble saharauí.»
(De la introducció de Toni Navarrès i Aitor Sebelón)

Idioma:   Castellà. 
AAFitxa de l'Autor: AA DD
Col·lecció:   La mirada descubierta.
Volum:   1
Enquadernació:   Rústica.
Edició:   octubre 2008
Format:   16 x 16
Tintes:   Negre.
Pàgines:   128
20 € IVA
Inclós
Afegir al carret de compra
CD-rom:   Inclós.
ISBN:   978-84-92408-42-9
 
•
Tornar imprimir
•
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici
Tots els Drets Reservats.