Arola Editors Arola Editors
-  . -  Presentacions -  Newsletter -  Catàleg -  Agenda -  Carret de Compra Carret de la compra
   Cerca el teu llibre:  
Títol Autor ISBN
> Novetats
> Els més Venuts
> Col·leccions
> Temàtiques 
+ 12 anys
+ 13 anys
+ 14 anys
+ 16 anys
A. històric i estudis locals
Aforismes
Art i regal
Articles
Assaig
Assaig periodístic
Assaig polític
Circ
Cometa
Cuina
Divulgació
Esoterisme
Excursions i viatges
Festes i cultura popular
Fotografia
Guies
Humor
Infantil
Manuals
Música
Narrativa
Narrativa breu
Natura
Òpera
Poesia
Publicacions de la URV
Salut
Tarragonina
Teatre
  Accés Usuaris:  
Nom
Clau
Recordar clau.   |   Registra't.

•  Berguedà. La muntanya, la tradició, la taula, la cuina mil·l /   Enric AlfonsoXabier MendiolaRafael López-Monné
•
978-84-92408-21-4

Una mirada a la comarca del Berguedà feta a través de la mirada de Rafael López-Monné, la ploma d’Enric Alfonso i les receptes culinàries dels seus millors restauradors fotografiades per Xavier Mendiola. Aquest llibre, prologat per Pep Bernades, és vital per a qualsevol amant de la cuina, o de la bona taula, i per a aquells que vulguin descobrir l’interès paisatgístic, històric, gastronòmic i humà d’aquesta comarca.
«El Berguedà és d’aquells llocs que es recorden assegut al voltant d’una taula. El simple tast d’un moixernó, d’un plat de patates emmascarades o d’un freginat ens transporta indefectiblement a Queralt, al Pedraforca o a les fèrtils planes del sud. I, segurament, tots aquests indrets mai més no abandonaran el raconet del nostre cervell on s’emmagatzemen les experiències plaents. Tot plegat té molt a veure amb la indiscutible qualitat dels productes: els bolets, la vedella, els embotits, els formatges, el pollastre, el blat de moro escairat, els pèsols negres...
[…]
«En harmonia amb els gustosos ingredients sorgits de la terra, els diferents productes d’origen animal donen lloc a plats tradicionals rics en matisos: vedella amb bolets, peus de porc amb naps, pollastre de pagès a la berguedana, ànec amb peres, freginat (a base de sang i fetge de porc), confitat, canelons... Els mateixos ingredients donen forma, sabor i color a la creativa cuina d’autor —o, perquè no, d’artista— present en restaurants de la comarca, una cuina basada en molts casos en l’actualització de plats tradicionals: Múrgoles farcides de carn d’olla, carpaccio de ceps amb vinagreta de pinyons, polarda amb botifarres de perol trufades i cebetes tendres... En altres casos, d’aquesta cuina d’alta volada en resulten vistosos i atrevits plats d’avantguarda, on no hi falten delicats aires, sèrums, escumes, gelatines i flors naturals. Les matèries primeres que utilitzen i la perícia dels cuiners a l’hora d’adobar-les i presentar-les a taula han fet que els restaurants del Berguedà siguin llocs perfectes per fer-hi parada i fonda. Són establiments que, d’altra banda, han esdevingut garants de la tradició culinària, la qual cosa els atorga un valor afegit. Diversos d’aquests restaurants són avui temples gastronòmics la fama dels quals arriba a països com França, el Japó o Austràlia, llocs d’on també arriben part dels comensals. Una altra mostra de l’èxit dels establiments berguedans són els diferents guardons i altres reconeixements públics que han obtingut, alguns en forma de rutilant estrella. La llista, ben segur que s’ampliarà encara molt més.»

Idioma:   Català. 
RafaelFitxa de l'Autor: Rafael López-MonnéXabierFitxa de l'Autor: Xabier MendiolaEnricFitxa de l'Autor: Enric Alfonso
Col·lecció:   Més que cuina.
Volum:   2
Enquadernació:   Tapa rígida.
Edició:   abril 2008
Format:   23 x 23
Tintes:   Color.
Pàgines:   210
30 € IVA
Inclós
Afegir al carret de compra
ISBN:   978-84-92408-21-4
 
•
Tornar imprimir
•
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici
Tots els Drets Reservats.