Arola Editors ASSAIG PERIODÍSTIC

978-84-94522-34-5: El cant de les primaveres lliures
El cant de les primaveres lliures
La cançó protesta: els himnes que canvien el món

Lluís Aragonès

Idioma:   Català. 
Col·lecció:   Fora de col·lecció.
Enquadernació:   Rústica.
Edició:   març 2016
Format:   17 x 24
Tintes:   Negre.
Pàgines:   196
ISBN:   978-84-94522-34-5
Preu:   18 €
Generador de código de barras TEC-IT
   
La cançó protesta ha estat reconeguda com a referent i companya de viatge dels moviments socials. És difícil d’imaginar, com veurem al llarg d’aquest llibre, l’existència de l’una sense la dels altres.

Les seves lletres, populars i de revolta poètica, sollevaven un poble, una classe social, una multitud que anhelava aconseguir una societat més justa i més lliure.

Quines vinculacions podem trobar entre L’Estaca de Lluís Llach, We shall overcome de Pete Seeger o Joan Baez, Te Recuerdo, Amanda de Víctor Jara, Il est cinq heures, Paris s’éveille de Jacques Dutronc, Grândola Vila Morena de Zeca Afonso, Al Alba de Luis Eduardo Aute, Al Vent de Raimon, Què volen aquesta gent de Maria del Mar Bonet, Get up, stand up de Bob Marley, Clandestino de Manu Chao o La Flama d’Obrint Pas?

La cançó protesta és una eina adequada per reaccionar contra les injustícies? Aquestes cançons i aquests cantautors, han contribuït a canviar el món?

Pretenem establir una aproximació entre el tipus concret de cançó protesta i la seva vinculació a determinats moviments socials.

El Maig del 68, la lluita contra les dictadures de la península ibèrica, els moviments socials de l’Amèrica Llatina i, finalment, els moviments globals de l’actualitat i el moviment independentista a Catalunya seran els fenòmens socials que analitzarem i compararem sota el paraigua d’un fil conductor comú: la cançó protesta.

Per reforçar aquesta anàlisi incloem unes entrevistes amb l’estudiós de la cançó Fernando González Lucini i els cantautors Lluís Llach i Ismael Serrano.

El lector també trobarà un sistema de codis QR que li permetrà gaudir i interactuar mentre llegeixi i escolti les cançons analitzades.


Lluís Aragonès
Neix el 16 de juny de 1961 a Riudoms, el Baix Camp.
Comparteix a parts semblants la seva vocació pel món de l’humanisme, la política i l’empresa.
Llicenciat en Humanitats. Persona compromesa amb uns ideals de llibertat i un pensament d’esquerres i republicà.
Pagès de vocació, dirigeix des 1994 una empresa de serveis de Reus.
Ha estat durant un bon grapat d’anys responsable d’ERC del Camp de Tarragona i membre de la Executiva Nacional. 
Ha format part de l’Ajuntament de Riudoms durant 20 anys així com del Consell Comarcal del Baix Camp i de la Diputació de Tarragona. I a Madrid defensant el país des del Senat.
 Pel que fa al teixit associatiu és soci de diverses entitats, com ara Intermón, Amnistia Internacional, Òmnium Cultural, ACPV, Centre d’Estudis Riudomencs Arnau Palomar (CERAP), la Cooperativa Agrícola de Riudoms i Pimec, entre d’altres.
Col·laborador habitual de diversos mitjans de comunicació d’àmbit territorial i nacional ha participat en diversos llibres de caràcter col·lectiu.


Generador de código de barras TEC-IT
978-84-92839-90-2
20 €
Generador de código de barras TEC-IT
978-84-15248-80-4
17 €
Generador de código de barras TEC-IT
978-84-94191-92-3
18 €