Arola Editors NATURA
MANUALS

978-84-94545-50-4: La recuperació de camins tradicionals
La recuperació de camins tradicionals
Manual per establir criteris, mostrar tècniques i

Jordi Tutusaus Graus

Idioma:   Català. 
Col·lecció:   Fora de col·lecció.
Enquadernació:   Rústica.
Edició:   desembre 2015
Format:   23 x 23
Tintes:   Color.
Pàgines:   120
ISBN:   978-84-94545-50-4
Preu:   24 €
Generador de código de barras TEC-IT
   
Aquest llibre defensa la validesa dels camins històrics i tradicionals com a vials que reuneixen les condicions idònies per als caminadors actuals i presenta criteris, tècniques i actuacions per a recuperar-los després d’anys d’abandonament i un estat precari de conservació. L’antiga xarxa de camins històrics i tradicionals hauria de jugar un paper fonamental en la moderna xarxa de camins per a vianants que respongui a les necessitats socials d’avui dia.
En els darrers anys s’han dut a terme moltes accions de restauració, reconstrucció i recuperació d’alguns dels antics camins. Aquestes intervencions han contribuït a aturar i revertir puntualment el procés de degradació d’alguns camins però, alhora, han posat de relleu la necessitat d’establir criteris d’actuació rigorosos basats en experiències reeixides. Només a partir de criteris funcionals, constructius, socials, paisatgístics i patrimonials ben definits es podrà assegurar que la recuperació de camins i senders històrics i tradicionals es duu a terme de manera ordenada i coherent.L’edició daquest llibre ha compat amb la col·laboracio de l’Institut Català de les Indústries Culturals.

Jordi Tutusaus Graus
Jordi Tutusaus i Graus (Barcelona, 1967)

Graduat en fotografia per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És autor de diverses guies de senderisme com les publicades dins la col·lecció De Ferradura d’Arola Editors A Peu pel Pallars Sobirà, en dos volums, A Peu per la frontera i A Peu pel Prepirineu de Tremp.

Cofundador l’empresa TRACES, des del 2002 ha treballat en tot tipus de projectes de senderisme. S’ha especialitzat en la planificació i execució d’obres de recuperació i restauració de camins tradicionals i històrics però també ha participat en la planificació de xarxes de senders; en la redacció de projectes de rehabilitació i senyalització de camins; en la redacció de guies i mapes per promocionar destins de senderisme; i en la creació, comercialització i guiatge de productes turístics de senderisme per agències especialitzades. També ha impartit ponències, cursos i xerrades sobre la importància patrimonial dels camins tradicionals, la manera de recuperar-los i els beneficis socials, culturals i econòmics de la seva gestió.


Generador de código de barras TEC-IT
978-84-94152-52-8
20 €
Generador de código de barras TEC-IT
978-84-94072-63-5
20 €
Generador de código de barras TEC-IT
978-84-94203-50-3
18 €