Arola Editors POESIA
FOTOGRAFIA

978-84-94545-57-3: mars
mars
POEMA

Carles Duarte i Montserrat
Kim Castells

Idioma:   Català. 
Col·lecció:   Fora de col·lecció.
Enquadernació:   Tapa rígida.
Edició:   juny 2016
Format:   22 x 22
Tintes:   Color.
Pàgines:   152
ISBN:   978-84-94545-57-3
Preu:   22 €
Generador de código de barras TEC-IT
   
El mar és per als nostres ulls el gest de l’horitzó. Ens mou a l’aventura. Al seu batec d’onades ressona el cor del món. Hi guarim la ferida de l’absència. Hi celebrem el goig de la pell en la nuesa.

Kim Castells, que és un veritable mestre en l’experiència estètica de la natura, ha sabut copsar i reflectir en imatges d’una qualitat artística excepcional tots els matisos de la llum sobre el paisatge. Ha reeixit brillantment a l’hora de caçar aquells instants insòlits on la màgia de la vida assoleix el su cim culminant. Ho ha aconseguit a les carenes de les altes muntanyes o resseguint els rius entre els boscos.

Ara ens ofereix, com a fruit d’un exigent, tenaç i arriscat anhel de meravella, aquesta obra on aplega una selecció de les seves millors fotografies on el mar, en incessant diàleg i combat amb les roques, és el veritable protagonista.

El lector té a les seves mans imatges úniques i perdurables que convé assaborir lentament. En aquestes pàgines Kim Castells ha deixat el testimoni d’una infinita devoció per la bellesa. Ens hi descobreix secretes dimensions del mar, ens convida a acompanyar-lo en la fascinació davant de l’esclat irat de les onades o de la transparència de l’aigua encalmada.

Reprenent una conversa entre fotografia i mot que hem mantingut al llarg dels anys i dels llibres, amb entusiasme creatiu i passió compartida, he escrit de grat uns poemes que s’inspiren en les seves superbes imatges, amb la voluntat, conscient de les limitacions del meu propòsit, de complementar-ne la interpretació des de la mirada literària.

Mars no hauria estat possible sense l’afinitat profunda i la determinació de Fèlix Arola, un dels editors que més sàviament s’ha compromès en el fecund retrobament entre els llenguatges de l’art i la paraula. La nostra gratitud.

Carles Duarte i Montserrat
Carles Duarte (Barcelona, 1959) és poeta i lingüista. La seva poesia, en què es fan presents el paisatge i les referències culturals del Mediterrani, té com a temes centrals la tendresa, el somni i l’oblit. La seva obra ha merescut els premis Rosa Leveroni, Vila de Martorell, Crítica “Serra d’Or” i el de la Crítica Catalana. És cavaller de les Arts i les Lletres de la República francesa i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Ha publicat una trentena de llibres de poesia, entre els quals destaquen El somni (2000), El silenci (2001), El centre del temps (2003), Tríptic hebreu (2004), Els immortals (2004) o Alba del vespre (2013). La seva poesia ha estat recopilada a S’acosta el mar. Poesia 1984-2009 (2010). S’han publicat llibres de la seva poesia traduïts al castellà, al francès, a l’italià, al romanès, a l’islandès, a l’alemany i a l’hebreu i han aparegut també traduccions de poemes seus a l’anglès, a l’àrab, al grec, al portuguès, a l’asturià, al cors o al sard. La seva poesia ha estat inclosa a l’Antologia de poetes catalans de Riquer, Grilli i Sansone, a l’antologia Non à la guerre, a l’Antología de la poesía catalana actual publicada a Buenos Aires, a Paraula encesa, antologia de poesia catalana dels últims cents anys, a Trentaquattro poeti catalani per il XXI secolo, a Poeti spagnoli contemporanei, a 20 del XX. Poetas catalanes, publicat a Mèxic i a Medio siglo de oro. Antología de la poesia contemporània en catalán. L’any 2015 es va publicar a França el llibre de Jad Hatem La Lumière, le Poème, la Mort. Sur Duarte et Vinyoli, que l’any 2016 s’ha editat en català amb el títol La llum i la mort en la poesia de Carles Duarte i Joan Vinyoli. Ha col·laborat amb pintors, fotògrafs, escultors, músics. Amb Kim Castells ha publicat Primavera d’hivern (2002) i Pinzellades de llum sobre la Cerdanya (2009). Com a lingüista ha treballat amb els professors Joan Coromines i Antoni M. Badia i Margarit i ha publicat llibres de lingüística històrica i de llenguatges d’especialitats.


Kim Castells
Kim Castells Venosa. S’inicia com a autor fotogràfic el 1978 i publica el seu primer llibre el 1981. Des d’aleshores i fins avui, és un dels fotògrafs amb més llibres els publicats. La col·laboració amb autors literaris com Josep Pla, Josep Maria de Sagarra, Joan Brossa, Lluís Racionero, Màrius Carol, Lluís Permànyer, Carme Riera, Baltasar Porcel, Miquel de Palol, Ana Puértolas, Xavier Benguerel, Lluís Carandell, José Antonio Labordeta, Mariano Gomá, Jèp de Montoya, Miquel Desclot, Salvat-Papasseit, Joan Bellmunt, Carles Duarte, Raimon Panikkar, Gonzalo de Berceo… ha contribuït a establir un llenguatge màgic i de gran bellesa, el de la paraula i la imatge. Ja fa temps que Kim Castells va fer realitat aquell vell lema d’«escriure amb llum» que és el significat etimològic del terme fotografiar. Les seves obres així ho demostren.


Generador de código de barras TEC-IT
978-84-94624-75-9
18 €
Generador de código de barras TEC-IT
978-84-92408-31-3
10 €
Generador de código de barras TEC-IT
978-84-92408-37-5
12 €