Arola Editors ART I REGAL

978-84-94785-71-9: Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Joaquima Nolla Gasulla
Rafael López-Monné (fotografies)

Idioma:   Català. Castellà. Anglès. Francès. 
Col·lecció:   Fora de col·lecció.
Enquadernació:   Tapa rígida.
Edició:   abril 2018
Format:   23 x 23
Tintes:   Color.
Pàgines:   276
ISBN:   978-84-94785-71-9
Preu:   40 €
Generador de código de barras TEC-IT
   
La publicació de VANDELLÒS I L’HOSPITALET DE L’INFANT que teniu a les mans, té la intenció de recrear la mirada reposada del lector que té l’oportunitat d’obrir un llibre com aquest. Un lector que cerca fruir amb la visió dels espais més significatius i rellevants del nostre municipi.
Habitualment ens referim al nostre terme municipal com un ampli espai per la seva extensió, ubicat en el sud del Camp de Tarra-gona, caracteritzat per una diversitat d’entorns naturals que acostumem a definir, de forma senzilla, com de mar i muntanya. En realitat, es tracta de la confluència d’un ampli ventall d’aspectes físics, humans i econòmics que, amb el pas del temps, han anat definint la idio-sincràsia de cadascun dels nuclis de població passats i actuals. Parlem de la manifestació d’unes característiques geomorfològiques, d’una diversitat climàtica, d’unes infraestructures viàries, d’unes activitats econòmiques..., d’unes maneres de ser i de fer que han dife-renciat cadascun dels nuclis de població que vertebren, avui i en l’antiguitat, el municipi.
Amb la finalitat de ressaltar aquests trets definidors i identitaris del municipi, l’Ajuntament va encarregar al reconegut fotògraf i geò-graf Rafael López-Monné l’elaboració d’un ampli reportatge que reflectís les característiques més importants del terme. López-Monné és un gran coneixedor de tots els racons dels nostres pobles i ha estat capaç de captar els trets més identitaris dels nostres paisatges i de les seves persones. Estem segurs que quan gaudiu tranquil•lament de la lectura del llibre podreu delectar-vos detingudament en la be-llesa plàstica, la composició, la llum, els enfocaments i molts altres detalls que Rafael López-Monné acostuma a reflectir en les seves imatges.

Joaquima Nolla GasullaRafael López-Monné (fotografies)
Geògraf i fotògraf, probablement perquè li agrada mirar i explicar allò que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himàlaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interès pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i cròniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotògraf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docència a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la càmera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.


Generador de código de barras TEC-IT
978-84-92408-37-5
12 €
Generador de código de barras TEC-IT
978-84-92408-42-9
20 €
Generador de código de barras TEC-IT
978-84-92408-57-3
28 €