Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Las claves del pasado. La llave del futuro


Marina Mosquera Martínez
Eduald Carbonell i Roura


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2000
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
200
ISBN:  
8495134586
Preu:  
13 €
Stock:  
Disponible


Si existeix quelcom apassionant per al coneixement huma, és el nostre origen. En aquest llibre passem revista als grans esdeveniments que han marcat l’evolució del nostre planeta. Som un producte de l’espai i del temps. Primer, el Big Bang; després, la formació de l’univers i de les galaxies; el sistema solar, la Terra i l’aparició de la vida en el planeta blau: de les molecules a l’explosió de la complexitat. Des de l’aparició dels dinosaures fins a la diferenciació dels primats; i entre ells, els homínids. Des de Lucy fins al futur, passant per la Serra d’Atapuerca. Un cervell de gran grandaria i unes mans habils, així com l’ús del foc, el llenguatge articulat i el simbolisme són algunes de les claus del passat que van convertir els homínids en humans. L’hominització ha acabat i la humanització s’accelera. és impossible avançar cap al futur —entendre de que depen—, si en el present no som capaços d’analitzar i comprendre el nostre passat. Aquest és l’objectiu d’aquesta obra.




Marina Mosquera Martínez
Marina Mosquera Martínez (Madrid, 1965) es profesora de prehistoria de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. En 1995 se doctoró en Prehistoria por la Universidad Complutense de Madrid. Es colaboradora desde 1987 en el proyecto de investigación de los yacimientos de la Sierra de Atapuerca, y desde 1991 en el proyecto de investigación del Abric Romaní (Capellades, Barcelona). Ha publicado varios artículos en revistas de impacto internacional, entre las que destacan Science y Journal of Human Evolution,
Es miembro del equipo de Investigación de Atapuerca, galardonado en 1997 con el Premio Príncipe de Asturias de Investigación Científica y Técnica. En noviembre de 2000 la Sierra de Atapuerca fue declarada Patrimonio de la Humanidad.





Eduald Carbonell i Roura
Eudald Carbonell i Roura (Ribes de Freser, Girona, 1953) es catedrático de Prehistoria de la Universidad Rovira i Virgili de Tarragona. Es doctor en Geología del Cuaternario por la Universidad Pierre et Marie Curie (París) y en Prehistoria por la Universidad de Barcelona. Es codirector de los proyectos de investigación de los yacimientos de la Sierra de Atapuerca, e investigador principal y dirctor de las excavaciones de Abric Romaní (Capellades, Barcelona). Otros proyectos de excavación en Tarragona y Extremadura completan su actual intervención científica. Es autor de numerosos artículos publicados en revistas de impacto internacional, como Journal of Human Evolution, Nature y Science, y de varios libros, entre los que destacan Sapiens, Planeta huma y Seres y Estrellas.
Es miembro del equipo de Investigación de Atapuerca, galardonado en 1997 con el Premio Príncipe de Asturias de Investigación Científica y Técnica. En noviembre de 2000 la Sierra de Atapuerca fue declarada Patrimonio de la Humanidad.


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici