Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Bacus dels ritus i rostres
Imatges baquiques de Tarraco: Ramón Casanova

Ramón Casanova
M. Antonia Ferrer Bosch


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
2
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2001
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
270
ISBN:  
8495134594
Preu:  
21 €
Stock:  
Disponible


Bacus: dels ritus i rostres és un llibre construít amb dos discursos paral·lels. D’una banda, l’estudi del déu Bacus a partir dels documents de l’antiguitat arribats fins a nosaltres, ordenats amb rigor, pero també amb claredat i senzillesa, per M. Antonia Ferrer, on el lector versat en el tema hi trobara innovadors motius de reflexió, mentre que el lector neofit se sorprendra de la riqueza incomparable que envoltava, en la cultura grecorromana, els ritus celebrats en honor del déu del vi. El segon discurs és visual. Ramón Casanova ha rastrejat amb penetrant sensibilitat les peces del Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona que directament o indirectament tenen a veure amb Bacus i el seu seguici.
Es tracta de dos discursos trenats que ofereixen una panoramica molt completa sobre Bacus, un déu del món classic abosolutament imprescindible per comprendre la seva espiritualitat i la seva civilització. Pero a més d’un déu llatí, Bacus representa un arquetip universal que, malgrat totes les injúries que s’han Vesta damunt seu, continua estant present en l’home actual, ja que constitueix una part de nosaltres mateixos. De ben segur que el lector reconeixera, en l’univers que envoltava Bacus, una part d’ell mateix, de la seva foscor i de la seva llum interior.





Ramón Casanova
Ramón Casanova
(Montforte —Lugo—, 1974, esta cursant el doctorat de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, fotograf i creador, ha enfocat la seva carrera a la recerca d’imatges que traspassin l’estetica i revelin l’esperit ocult de la realitat.




M. Antonia Ferrer Bosch
(Tarragona, 1926). Doctora en Historia Moderna i Contemporania per la Universitat de Barcelona, on hi exercí la docencia fins que es va jubilar. Ha publicat llibres i articles en revistes especialitzades sobre món contemporani, pensament i societat.
El seu profund interes per la pedagogia la va portar a ser una de les fundadores i directora del Col·legi Pax de Tarragona l’any 1962, una de les primeres escoles catalanes amb coeducació.
Tarragona ha estat sempre un punt de referencia en les seves publicacions, i la seva recerca s’ha adreçat també a coneixer l’univers imaginari de la societat classica, com ho mostren, entre altres alguns dels seus llibres: Historia de Tarragona. Una ciutat mediterrania; Tarraco: mitologia i cultura religiosa; i Bacus, del ritus i del rostre. Imatges baquiques de Tarraco.
La seva vinculació entre el territori, la universitat i la defensa dels drets de les dones ha estat un dels principals motius per que la URV creés una distinció amb el seu nom, destinada a la persona o entitat que es destaqui, cada any, en la defensa dels drets de les dones.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici