Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   L’itinerari de la saviesa


Salvador de Broca


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
3
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juliol 2003
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
194
ISBN:  
8495985489
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


Aquest llibre respon a un doble proposit: mostrar, amb senzillesa, el desplegament de la reflexiódes del seu origen i l’antiga Gracia, i mirar de comprendre la presencia del pensament hel·lenic en el primer cristianisme. Aixo d’una banda. D’altra banda, proporcionar una eina hermeneutica a l’estudiós a fi que pugui fer-se el carrec de les analogies i les diferencies entre cultura hel·lencia i cultura cristiana, fe i filosofia, discurs racional i creença religiosa.
L’autor ha mirat d’equilibrar la responsabilitat intel·lectual amb l’afany difusor, tot buscant la maxima claredat expositiva, el to informatiu i el rigor descriptiu en l’analisi. la primera part busca una síntesi al més entenedora possible de la filosfia grega i de la seva perllongació a l’ambit de l’Imperi Roma. La segona, és, amb tota consciencia, la part central i nuclear del treball. Pretén demostrar els vincles i les connexions d’ambdues cultures, grecollatina i cristiana, el deute del món medieval amb l’antiguitat i la nostra comuna filiació de l’una i de l’altra.



Salvador de Broca
Salvador de Brocà (Barcelona, 1940) va estudiar dret i filosofía a la Universitat de Barcelona. Llicenciat en dret l’any 1964, es doctorà en fílosofia deu anys després i passà el mateix 1974 a Tarragona com a professor d’Història de la filosofia i d’Antropologia filosòfica. Posteriorment, va ampliar estudis a les Universitats de Heidelberg (1988), Regensburg (1993) i Lliure de Berlín (1998). A l’actual Facultat de Lletres de la Universitat «Rovira i Virgili», de Tarragona ha desenvolupat la pràctica totalitat de la seva activitat docent i d’investigació, centrada en la història del pensament grec i modern.

Des de l’any 1994, ha sigut professor de les esmentades assignatures a la Facultat de teologia «Sant Fructuós», a l’antic seminari de Tarragona, fins el 2013, i des de l’any 2005 fins el present ensenya història de la filosofia, antropología filosòfica i teologia natural a l’escolasticat del monestir de Poblet. Fruit de la seva tasca són més de seixanta publicacions de la seva especialitat entre les quals els llibres «El espíritu y la vida en Max Scheler» (1982), «Les arrels romàntiques del present» (Premi Josep Vallverdú, 1996), «L’itinerari de la saviesa, d’Atenes a Jerusalem» (2003), «El Renaixament, alba de la modernitat» (2012) i un estudi sobre la cultura del segle xvii  «La Cultura en el Barroc» (2017).

És membre de la secció de filosofia de l’Institut d’Estudis Catalans i corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres des de l’any 1982, i membre numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici