Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   L’itinerari de la saviesa


Salvador de Broca


  
Tematiques:  
Idioma:  
Catala
Col·lecció:  
Volum:  
3
Enquadernació:  
Rústica.
Edició:  
juliol 2003
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre.
Pàgines:  
194
ISBN:  
8495985489
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


Aquest llibre respon a un doble proposit: mostrar, amb senzillesa, el desplegament de la reflexiódes del seu origen i l’antiga Gracia, i mirar de comprendre la presencia del pensament hel·lenic en el primer cristianisme. Aixo d’una banda. D’altra banda, proporcionar una eina hermeneutica a l’estudiós a fi que pugui fer-se el carrec de les analogies i les diferencies entre cultura hel·lencia i cultura cristiana, fe i filosofia, discurs racional i creença religiosa.
L’autor ha mirat d’equilibrar la responsabilitat intel·lectual amb l’afany difusor, tot buscant la maxima claredat expositiva, el to informatiu i el rigor descriptiu en l’analisi. la primera part busca una síntesi al més entenedora possible de la filosfia grega i de la seva perllongació a l’ambit de l’Imperi Roma. La segona, és, amb tota consciencia, la part central i nuclear del treball. Pretén demostrar els vincles i les connexions d’ambdues cultures, grecollatina i cristiana, el deute del món medieval amb l’antiguitat i la nostra comuna filiació de l’una i de l’altra.Salvador de Broca
Salvador de Broca (Barcelona, 1940) és doctor en Filosofia i llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Els últims trenta anys ha ensenyat Historia de la Filosofia a la URV, on, com a professor titular, ha dut a terme quasi tota la seva investigació i mestratge. Els seus dos referents principals han estat la cultura grecollatina i el pensament modern i ha ampliat estudis de la seva especialitat a Heidelberg, Regensburg i Berlín.
Ha publicat «Falange y filosofía» (1976), «El espíritu y la vida en Max Scheler» (1982), «Riudecanyes i la baronia d’Escornalbou» (1986), «Historia de la filosofía» (1990), Les arrels romantiques del present» (1997, Premi J. Vallverdú, 1996) i «Berlín, del Segundo Imperio al Tercer Milenio» (1999).
És membre de la Societat Catalana de Filosofia (Institut d’Estudis Catalans) i corresponent de la Reial Academia de Bones Lletres.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici