Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Supervivencia de postguerra. El cas de Tarragona


Ester Magriná


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2004
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
414
ISBN:  
8495985926
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


L’obra analitza la realitat d’una postguerra, si bé centrada geograficament a la Tarragona de la decada dels quaranta, extrapolable a qualsevol altre indret de la geografia peninsular. No obstant aixo, amb unes connotacions propies, amb uns personatges, uns protagonistes i una situació conjuntural, que sens dubte marcarien el ritme dels esdeveniments.
Esdevé una analisi política del primer franquisme, en que l’autora subtilment va penetrant en el rerefons de la societat tarragonina d’aquella epoca, fins a convertir el dia a dia de la gent, en el focus d’atenció principal. Aconseguir queviures, deslliurar-se de la brutal repressió, tenir sort i no ser el blanc d’una denúncia capciosa o comptar amb aquell aval esperat, tot plegat, dibuixaria una realitat no gens facil, en que la fragmentació social i política, entre guanyadors i vençuts, trigaria massa a poder-se oblidar.



Ester Magriná
Ester Magriná va néixer a Reus, l’any 1966. És Doctora en historia per la Universitat Rovira i Virgili. Al llarg de la seva trajectoria professional ha exercit de professora d’historia contemporania i investigadora a la URV i ha treballat també en el camp de la museologia, on actualment exerceix com a tecnica i conservadora.
La seva línia investigadora s’ha centrat en l’estudi del franquisme en la seva etapa fundacional, destriant l’element polític, economic i solcial que caracteritza la immediata postguerra. Ha publicat diferents articles i treballs sobre aquest tema, entre els quals destaquen: «Els alcaldes i els “seus” ajuntaments durant la primera decada dels quaranta a Reus», «1939 i el retorn d’aquella moralitat perduda» i «Entre l’economia de subsistencia i l’intervencionisme polític: Tarragona 1939-1949» (Accessit al Premi Jaume Ardevol i Cabrer).
Actualment, treballa sobre la historia social del franquisme, analitzant l’adoctrinament i enquadernament social de la dona i els joves, a fi d’arribar a valorar el seu abast i l’empremta deixada a tot el gruix d’una generació.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici