Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Santa Tecla


Jordi Bertran Luengo
Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
1
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2004
Format:  
16 x 16
Tintes:  
Color
Pàgines:  
329
ISBN:  
8496366111
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


Santa Tecla és la maxima expressió festiva de Tarragona i ha esdevingut un referent identitari perque ha estat capç d’integrar en un projecte seriós i comunitari totes aquelles persones que han volgut sentir-se’n partíceps. Text i fotografia s’emocionen conjuntament en tota aquesta obra, d’una solida base científica i professional. De tota manera resulta volgudament propera tant al lector molt coneixedor de la historia i característiques d’una celebració en constant evolució, que ja ocupava els carrers el 1312, com a l’infant, el jove o senzillament el neofit que vol descobrir-la. La riquíssima seqüencia ritual d’una de les festes més emblematiques dels Paisos Catalans, explicada no sols pels autors sinó també pel Negrito tarragoní, n’esdevé el fil conductor.




Jordi Bertran Luengo
Jordi Bertran Luengo (Tarragona, 1966). Filoleg i gestor cultural a l’administració des del 1985. Professor de l’Institut de Formació i Empresa de Reus, del Postgrau de gestió de la cultura popular a la Universitat Ramon Llull i ara del Postgrau de gestió cultural a Girona, va sumar-se a la Comissió de la Fira d’espectacles d’arrel de Manresa el 1999, i n’ha estat el director artístic entre el 2001 i el 2004. Autor de nombrosos assaigs sobre la festa, la teatralitat i la gestió cultural, col·labora en diferents mitjans de comunicació. Casteller de la Jove de Tarragona, soci refundador del Ball de Diables i l’Aliga de Tarragona, i diable convidat amb Vilanova, Sitges (Colla Vella) i amb els Plens de la Patum de Berga, va pronunciar la conferencia d’obertura del bicentenari de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.




Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici