Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Sitges. El carnaval


Jordi Cubillos
Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
2
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
febrer 2006
Format:  
16 x 16
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
270
ISBN:  
849636688X
Preu:  
9,9 €
Stock:  
Disponible


El Carnaval de Sitges és un dels més participatius i exportats dels Paisos Catalans, tot i que sovint la seva universalitat ha estat un pretext per negar-li una puresa il∙lusoria. Text i fotografi a són els companys d’un viatge plaent i divertit pels actes, protagonistes, fets i detalls d’aquesta festa. Una festa, per la qual tant treballen i gaudeixen els sitgetans, i que tanta admiració provoca en els centenars de milers de visitants fi dels. Tant per als experimentats i coneixedors, com per als inexperts pero curiosos, aquest llibre és una eina imprescindible per reconeixer les virtuts de la seva sana disbauxa, o per descobrir com és i quina personalitat té aquesta festa, sens dubte un dels carnavals més prestigiosos, singulars i reverencialment irreverents.




Jordi Cubillos
Jordi Cubillos i Alminana (Barcelona, 1955)
Estudiós de la cultura popular en el seu vessant festiu, ha publicat estudis i articles en llibres, revistes i diaris; autor anonim de versos de diables, i de predicots i testaments de Carnaval; cronista casteller a la radio i premsa escrita; i membre del consell de redacció de la revista sitgetana de cultura popular La Xermada.
A Gracia, fou cofundador de la Colla Vella de Diables i, juntament amb Josep Fornés, d’altres colles de folklore viu de carrer, també va participar en la recuperació del Carnaval. A Sitges, ha estat president de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, membre de la Comissió del Carnaval, Carnestoltes el 1988, diable de la Colla Vella i timbaler del Drac. També ha estat terç dels Castellers de Barcelona.
Col∙laborador i assessor d’ organitzacions festives, és visitant assidu de celebracions diverses, com els Carnavals de Gracia, Reus, Solsona, Vilanova i la Geltrú, i Navalmoral de la Mata.




Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici