Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Carme Montoriol
Teatre complet

Carme Montoriol (autora)
Marta Marín-Dòmine (pròleg)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
13
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Fefrer 2020
Format:  
170 x 240
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
280
ISBN:  
978-84-121631-1-7
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


*Aquest llibre forma part de la campanya COVID-19 d'Arola Editors i el Teatre Nacional de Catalunya. 
Durant aquests dies excepcionals, us oferim la possibilitat d'adquirir-lo i rebre'n mentrestant una còpia digital per tal que ja el pugueu gaudir des de casa. Posteriorment, podreu recollir també el vostre exemplar en paper al TNC.
Per beneficiar-vos d'aquest servei, només cal que marqueu la paraula TNC a tots els camps obligatoris de l'adreça (Adreça / Codi postal / Població / Província / País) en el moment de registrar-vos.
Tingueu en compte que la data de recepció de l'exemplar en paper estarà condicionada per la data d'impressió del llibre, que actualment encara és inèdit. Això vol dir que, un cop finalitzat l'estat d'alarma, és possible que Arola Editors encara trigui uns quants mesos a fer-vos arribar el llibre en paper al TNC.

Carme MONTORIOL, Teatre complet
El teatre de Montoriol representa un agosarament pel que fa a l'elecció temàtica i a la perspectiva que adopta per tractar els temes. Els personatges femenins del teatre de Montoriol van provocar una gran sorpresa, i encara poden provocar-la, per com s'atorguen la capacitat d'elegir: elegir l'objecte d'amor, renunciar a una determinada concepció de la maternitat, etc.

Obres incloses en aquest volum: L’abisme – L’huracà – Avarícia – Tempesta esvaïda – El Castell de la Serp


Carme Montoriol

Carme Montoriol Puig (Barcelona, 1892-1966). Traductora, narradora, pianista, poeta i dramaturga. Poliglota en sis idiomes. Una dels sis alumnes dels primers cursos normatius de Pompeu Fabra. Tradueix de Shakespeare els Sonets (1928) i les obres teatrals Cimbel·lí (1930) i La nit de reis o el que vulgueu (1935). De Pirandello, La vida que et vaig donar. A més de Byron, Milton, Wilde i Kipling, Anatole France i Alexandre Dumas, i versions al francès de Carner, Sagarra i Pujols. D’Upton Sinclair, No passaran! (1937). El 1932 publica Teresa o la vida amorosa d’una dona, novel·la de tall europeu modern en el to i els personatges. Feminista activa, cofunda el Lyceum Club de Barcelona. Participa en la causa republicana de manera encara més ferma en engegar la guerra, a la Institució de les Lletres Catalanes. Publica i estrena quatre obres: L’abismeL’huracàAvarícia i Tempesta esvaïda, opereta. Exili a Lió, d’on torna el 1940 per cuidar la mare.

Marta Marín-Dòmine

Marta Marín-Dòmine és una escriptora catalana i canadenca, realitzadora de documentals i instal·lacions artístiques, traductora i professora de literatura i cultura peninsular espanyola, així com estudis de la memòria a la Universitat Wilfrid Laurier a Ontàrio, Canadà. És també directora del Centre for Memory and Testimony Studies de la mateixa universitat.Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici