Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   El principi d’Arquimedes


Josep Maria Miró Coromina


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
96
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2012
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
136
ISBN:  
978-84-15248-77-4
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Ha arribat el dia que els cavallets de mar, el grup infantil de natació, comencin a nedar sense bombolla. Aquest moment crucial per als més petits de la piscina és el desencadenant perque surtin a la superfície sospites, dubtes i temors. Anna, la directora del club de natació, demana explicacions a Jordi, l’entrenador dels cavallets, després que alguns pares s’han queixat de com el noi ha gestionat la negativa d’un dels nens, que no vol fer-ho perque esta espantat. Jordi assegura que ha actuat amb tacte i que no l’ha renyat, ni espantat. El problema, pero, és un altre: els pares veuen amb inquietud i preocupació que per tranquil·litzar-lo l’hagi abraçat i li hagi fet un petó.
El principi d’Arquimedes és una obra sobre les pors contemporanies, les relacions humanes, els prejudicis i la confiança.




Josep Maria Miró Coromina

Josep Maria Miró (Vic, 1977). Autor de CúbitLa travessiaObacEstripar la terraFumNerium ParkEl principi d’ArquimedesGang Bang (Obert fins l’hora de l’Àngelus) o La dona que perdia tots els avions (2009), entre d’altres. Ha rebut nombrosos de guardons pels seus textos teatrals, entre els quals destaquen el prestigiós Premi Born –en dues ocasions, el 2009 i el 2011, i finalista el 2015– o el Frederic Roda en la LXV Nit de Santa Llúcia. També és autor de diverses dramatúrgies, entre les quals destaquen Neus Català, un cel de plom,  Esperança DinamitaLos libres cautiverios de Ricardo y Leonisa o Com si entrés en una pàtria. Els seus textos s’han traduït a una vintena de llengües i se n’han fet produccions i lectures en una trentena de països. També ha dirigit els seus propis textos i obres com El carrer Franklin(Lluïsa Cunillé) o La voix humaine (Jean Cocteau i Francis Poulenc). En l’àmbit periodístic ha treballat i col·laborat en mitjans com Radio Nacional d’Espanya, Catalunya Ràdio, Com Ràdio o El 9 Nou, entre d’altres. El curs 2015-16 s’incorpora com a docent al Grau d’Arts Escèniques de la Universitat de Girona. També ha impartit cursos i tallers a l’Obrador de la Sala Beckett i diversos seminaris internacionals. Des del 2013 és membre del comitè de lectura del Teatre Nacional de Catalunya.



Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici