Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   A peu pel Priorat del vi i l’oli
12 passejades i excursions

Toni Orensanz
Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
15
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juliol 2012
Format:  
13,5 x 22,8
Tintes:  
Color
Pàgines:  
216
ISBN:  
978-84-15248-85-9
Preu:  
20 €
Stock:  
No disponible


Al Priorat els camins tenen gust de vi i d’oli. Els empedrats, polits a força de ferradures i d’espardenyes, encara guarden el so de les mules, els renecs dels traginers, els salms dels cartoixans, les cançons de les mosses... Aquest és un territori ric en camins i en histories. Aquesta guia vol precisament explicar alguns d’aquests relats i ajudar a entendre i fruir a peu del Priorat que ha arribat fins els nostres dies.
Tenim l’esperança que, quan tasteu un vi d’aquesta terra i escampeu damunt el pa torrat un bon raig del seu oli, els acompanyeu amb els records dels camins prioratins i degusteu també porcions del paisatge d’aquest bocí de món. De fet, aixo no és una guia. Voldríem que fos un manual per ser una mica més feliços.



Toni Orensanz
Toni Orensanz, (Falset 1970). Periodista i guionista que campa pel seu compte (freelance, que en diuen ara). Col·laborador habitual de La Vanguardia i de nombrosos mitjans locals i nacionals, té escrits diversos llibres, entre els quals destaquen L’omnibus de la mort: parada Falset (Ara Llibres), El falsari (Cossetania) i, junt amb d’altres autors, Priorat: el territori del vi (Lunwerg). Ha redactat guions per a programes de televisió, per a publicitat i té escrites diverses obres teatrals, com són Nicomedes, el verdugo diligente (Festival de Monolegs de Castelldefels), Muntanyes nevades, banderes al vent (estrenada al Teatre Bartrina de Reus) i, conjuntament amb Oriol Grau, Bildelberg, club cabaret (Sala Trono de Tarragona). Fill i veí de Falset, atent al ressorgiment que la comarca del Priorat ha experimentat els últims vint-i-icinc anys, se sent atret per tot allo que té a veure amb la vida als pobles i a les zones rurals, on gairebé sempre hi acaba trobant la seva materia primera tant literaria com periodística.




Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici