Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Els nous imaginaris culturals
Espiritualitats orientals, terapies naturals i sab

Grup de Recerca sobre Imaginaris Culturals (GRIC)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
20
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2012
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
372
ISBN:  
978-84-84242-16-1
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Un dels grans etnolegs evolucionistes, James Frazer, va predir que totes les societats humanes havien de passar, en un procés evolutiu lineal, per tres grans etapes: la magica, la religiosa i la científica. Semblantment, Frazer estava convençut que les societats occidentals estaven plenament instal·lades a la fase científica. Pero l’art de la predicció, com el de la profecia, és una tecnica arriscada i, si mirem al nostre voltant, tot sembla indicar que Frazer anava força desencaminat, ja que, si bé és cert que les religions hegemoniques han perdut el paper polític, cultural i simbolic que havien tingut fins als anys setanta del segle xx (procés conegut a les ciencies socials com a secularització o desencantament del món), també ho és que, contra tots els pronostics, després de la segona guerra mundial, s’ha produit un nou «reencantament del món», que engloba un camp ampli de significats i fronteres incertes.Aquesta proliferació de practiques, creences i imaginaris ha rebut diferents denominacions, com per exemple Nova Era o New Age, ambit difús del misteric o espiritualitats emergents, o nebulosa misticoesoterica. Nosaltres hem optat per denominar-ho Nous Imaginaris Culturals.



Grup de Recerca sobre Imaginaris Culturals (GRIC)
El GRIC (Grup de Recerca sobre Imaginaris Culturals) té un caracter interdisciplinari i, per ordre alfabetic, el componen els següents investigadors:
Montse Anguera: llicenciada en Psicologia i Antropologia. És una bona coneixedora de la psicologia junguiana i ha coordinat la pilastra dels sabers esoterics.
Felip R. Caudet: diplomat en fisioterapia, acupuntor i professional. Ha coordinat el volum annex dels ambits disciplinars.
Dominika Dittwald: formada en Sociologia en la seva Polonia natal, ha ampliat estudis a París i Istanbul. A la URV hi va cursar el Master en Antropologia Urbana.
Joan Prat: catedratic d’Antropologia social a la URV, és actualment professor emerit. Ha coordinat la investigació del GRIC i la confecció d’aquesta monografia.
Jose Reche: llicenciat en Antropologia social per la URV. És expert en Ioga, Tai-txi i Arts marcials i ha coordinat la pilastra de les espiritualitats orientals.
Ines Tomas: doctora en Psicologia i psicoanalista, és professora titular de la Facultat de Psicologia i CC de l’Educació de la URV. Diplomada en terapia floral ha coordinat la pilastra de terapies naturals.
Iolanda Vivancos: llicenciada en Filosofia i en Antropologia per la URV, s’ha interessat pels moviments xamanics i neoxamanics d’origen llatinoamerica.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici