Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   La tecnopolis catalana 1900-1936
Pensament organitzatiu a Catalunya

Josep M. Cortes Martí


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
21
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2012
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
224
ISBN:  
978-84-84242-20-8
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


El pensament organitzatiu catala és un fenomen sociologic que ambiciona reconstruir la societat catalana en el «nou» segle xx. Ensems vol propiciar el canvi social per mitja de la tecnica i l’educació. Les aportacions dels diferents autors respecte a la racionalització del treball depassen una analisi exclusivament organitzativa empresarial, ja que es fa una mirada transversal del fenomen organitzatiu. Les perspectives pretenen donar una fórmula per bastir una societat exempta de conflicte social. És un període en que es posa de manifest una transformació que suposa una nova estructura social.



Josep M. Cortes Martí
Josep M. Cortes i Martí (Tarragona, 1960). Economista i socioleg, es doctora a la Universitat Rovira i Virgili, a la Facultat d’Economia i Empresa, sota la direcció d’Ignasi Brunet i Icart (URV) i el mestratge de Francesc Roca i Rossell (UB), amb la tesi Discurs de la racionalització del treball a Catalunya durant l’era de l’organització, 1900-1936.
Es forma academicament en els ambits de l’economia, de l’empresa i de la sociologia a l’Escola d’Alts Estudis Empresarials, a la Facultat de Ciencies Economiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona i a la Facultat de Teologia, dins l’antic Institut Catolic de Ciencies Socials de la mateixa ciutat. Obté el grau de Master per l’Escola Superior d’Empreses (EAE).
Ha estat professor titular en les arees de sociologia de l’empresa i del treball a la Universitat de Barcelona, i ha impartit formació en l’ambit de pimes a l’Escola de Restauració i Hostalatge de Barcelona, l’Escola Superior d’Hoteleria del Campus de Bellaterra i el Gremi Provincial de Tallers de Reparació d’Automobils de Barcelona, entre altres centres de formació professional.
Ha publicat Un encís historic de l’automoció catalana (1998), editat pel Gremi Provincial de Reparació d’Automobils de Barcelona; Historia de l’automoció a Catalunya (2005), editat pel Departament de Presidencia de la Generalitat, i diversos capítols del manual de sociologia de l’empresa de l’antiga Escola de Ciencies Empresarials (1995). Ha obtingut accessits en l’ambit del periodisme professional (Cinquante Aniversari de Gremi Provincial de Tallers de Reparació d’Automobils, 1994) i d’assaig (Associació pel Foment de la Cultura Catalana 1989 i x Premio Ensayo Breve en Ciencias Sociales Fermín Caballero 2011). Actualment escriu assíduament a la premsa d’ambit local (Mirall.net) i a la nova premsa virtual (Gramenet 2.0 i TotTarragona).
En l’actualitat, a part de la seva intensa activitat docent universitaria, desenvolupa tasques de responsabilitat social en representació institucional com a vicepresident del Patronat de l’Hospital de l’Esperit Sant, membre i secretari de l’Arxiprestat del Barcelones Nord i membre del Patronat de l’Escola de Música Can Roig i Torres.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici