Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Oblidar Barcelona


Carles Batlle


  
Tematiques:  
Premis:  
Premi Born 2008
Idioma:  
Catala
Col·lecció:  
Volum:  
61
Enquadernació:  
Rústica.
Edició:  
abril 2009
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre.
Pàgines:  
152
ISBN:  
978-84-92408-71-9
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


Oblidar Barcelona presenta un seguit de “vides creuades” a la ciutat de Barcelona: una noia japonesa, dos professors de filosofia, l’encarregat d’un súper pakistaní, una pintora finlandesa, una interventora de “La Caixa”, dos estudiants... Els personatges, aparentment independents de bon principi, guarden curiosos lligams entre ells. Hi ha una estranya desaparició que els sacseja i els turmenta. I tots plegats semblen fascinats per aquest fenomen tan antic i tan oblidat que és explicar la realitat a través dels contes.
“En un crític moment d’inflexió entre allo caduc i allo que neix, una proposta valenta capaç de qüestionar les visions socioculturals estereotipades d’una ciutat ja inexistent; una aposta per obrir solcs a través de la ficció a les noves realitats. Cal fer trencadissa dels gerros antics i dispersar-los arreu perque serveixin de fonament a la cultura que sorgeix. Uns personatges profundament infeliços que pel camí de la mentida instituida han perdut els valors humans més basics. Els conflictes generacionals, de relació de parella i interculturals s’entrelliguen dins un mateix espai urba, que esdevé protagonista, on la diversitat de veus pugnen per ser escoltades.” (Acta del jurat del XXXIII Premi Born de Teatre. 2008.)Carles Batlle
Carles Batlle, nascut l’any 1963, és un dels autors de l’anomenada «nova dramatúrgia catalana», apareguda als anys noranta. Entre les obres de Carles Batlle destaquen Temptació, estrenada l’any 2004 al Teatre Nacional de Catalunya i al Burgtheater de Viena (amb muntatges a França i Alemanya; l’obra ha estat traduida en castella, frances, alemany, italia i portugues); Combat (1995), estrenada a diversos paisos d’Europa i America (publicada també en castella, alemany, angles i frances); Suite (premi SGAE 1999, publicada també en frances i italia), o Oasi (premi Josep Amatller 2002, també publicada en frances i que va obtenir el premi a la millor traducció a l’alemany al Festival de l’Stadt Theater de Bremen el 2004). Als seus textos, que es caracteritzen per la recerca constant d’un llenguatge i d’una forma contemporanis, s’hi parla de la memoria, el desarrelament, la immigració, el xoc de cultures, les relacions generacionals o la guerra.
Actualment és director de l’Obrador de la Sala Beckett de Barcelona i de la revista teatral Pausa. Els anys 2003 i 2004 va ser dramaturg resident al TNC. També és patró per Espanya del Festival New Plays from Europa de Wiesbaden (Alemanya). És professor a l’Institut del Teatre de Barcelona i a la UAB. La seva tesi doctoral sobre el teatre simbolista d’Adria Gual va obtenir el Premi de la Crítica Serra d’Or 2001.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici