Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   La revolució com a origen de l’escriptura de Carles Hac Mor i l’escriptura de Carles Hac Mor com a origen de la revolució


Jordi Marrugat


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2009
Format:  
22,5 x 22,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
136
ISBN:  
978-84-92839-18-6
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Aquest llibre planteja una lectura del conjunt de l’obra de Carles Hac Mor posant-la en relació amb el seu context historic i literari —catala i occidental— per tal de d’oferir una visió dels canvis literaris i socials que s’han produit en els darrers quaranta anys. El repas a l’evolució de l’obra d’Hac Mor és vital per comprendre el pas de la modernitat a la postmodernitat i, per tant, l’entrada en el món actual. Els seu inicis estan estretament vinculats a l’art conceptual, que a principis dels anys setanta intenta promoure el col·lectiu Grup de Treball (1971-1975). Tot seguit, el trobem ja animant una iniciativa més estrictament literaria que, tanmateix, recull molts dels ideals del Grup de Treball: el col·lectiu Ignasi Ubac (1975-1976). Poc després, Hac Mor comença a publicar llibres en solitari i a col·laborar en revistes clau per a la literatura catalana dels darrers trenta anys, com són Tecstual, Eczema, Ampit, Arc Voltaic, Artics o Cave Canis. Al llarg de tot aquest procés, que el llibre repassa, Hac Mor va viure el pas d’una concepció moderna de la literatura —que deixara una empremta permanent en la seva obra— a una de postmoderna —de la qual sera comentarista plenament conscient, encara que no sigui sota l’ús d’aquest terme. Des dels seus inicis els anys setanta fins a l’actualitat, l’escriptura de Carles Hac Mor ha funcionat dins el sistema literari, lingüístic i social com una subversió constant dels principis que cohibeixen les llibertats individuals i col·lectives. Aquest estudi del conjunt de la seva obra mostra el procés evolutiu que ha seguit des d’una primerenca reivindicació de la revolució política fins a la plena realització de la revolució del subjecte a través del text.



Jordi Marrugat
Jordi Marrugat (Sabadell, 1978) és doctor en Estudis Hispanics per la Universitat de Sheffield (Anglaterra) i membre del Grup d’Estudis de Literatura Catalana Contemporania. Ha publicat diversos estudis sobre literatura catalana del segle XX en llibres d’autoria col·lectiva i en revistes especialitzades com Llengua & Literatura, Estudis Romanics, Revista de Catalunya o Els Marges, del consell de redacció de la qual és membre. També exerceix de crític de literatura actual en algunes d’aquestes mateixes publicacions. En solitari, és autor del volum Maria Manent i la traducció.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici