Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Carnaval
el de Vilanova i la Geltrú

Bienve Moya
Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
5
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
febrer 2009
Format:  
16 x 16
Tintes:  
Color
Pàgines:  
272
ISBN:  
978-84-92839-21-6
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


El Carnaval de Vilanova i la Geltrú és molt conegut arreu per les seves batalles de caramels. Paradoxalment, aquesta fama ha amagat la que probablement sigui la seqüencia ritual d’actes més completa dels carnavals catalans que les vilanovines i els vilanovins viuen amb una intensitat abassegadora. Amb un pes organitzatiu basat en les societats o entitats, algunes d’elles més que centenaries, admirarem un dels pocs carnavals que va aconseguir emmascarar-se fins i tot davant el regim dictatorial franquista. Les paraules i les imatges d’aquest llibre intentaran robar-nos el cor, com la festa ho fa als dotze mil comparsers que anualment compleixen aquest flirteig de la merenga i la nyora amb el caramel i el xató.




Bienve Moya
Bienve Moya (Vilanova i la Geltrú, 1944) ha participat activament en el món de les arts esceniques, TV i radio amb treballs com: Estudis Escenics a Estudis Nous de Teatre, Barcelona; La decada dels setanta amb la companyia Els Joglars, gira per la península i Europa; i Televisió a Hamburg per a l’emissora Norddeutcher Rundfunk.
Ha estat director del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú durant 10 anys, gerent de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya durant 4 anys, membre del Consell del Projecte Alcover (Mercat de teatre d’expressió catalana), i codirector de Trapezi, Fira del Circ (Reus- Vilanova).
Ha elaborat guions del 93 al 95 per la programa Tapies Variades de Catalunya Radio, guions per al programa Imaginari, rondalles i llegendes catalanes, estiu del 95 a Catalunya Radio.
I ha obtingut el Premi (col·lectiu) CAMERA del Consell Audiovisual Mundial (París) per l’Edició i la recerca sobre l’Art, 1995 a Catalunya Radio pel programa Imaginari, rondalles i llegendes catalanes, radiat l’estiu del 95 per aquesta emissora.
A banda de diverses col·laboracions periodístiques i publicacions d’assaig, en el camp de la creació literaria destaquen Llegendes Urbanes i contes suburbials (narrativa breu), 1999 i El Pont blau (novel·la), 2000.





Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici