Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Zoom


Carles Batlle


  
Tematiques:  
Idioma:  
Catala
Col·lecció:  
Volum:  
80
Enquadernació:  
Rústica.
Edició:  
desembre 2010
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre.
Pàgines:  
128
ISBN:  
978-84-92839-79-7
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Nit del 6 de març de 1939. La Guerra Civil s’acaba. El destructor Lepanto ha aturat els motors i ha apagat els llums a 30 milles de la costa africana. El seu comandant, el capita de navili, Marc Blanch, es debat en un mar de dubtes. No esta d’acord amb els seus superiors, que han decidit “regalar” la flota republicana al govern colonial frances de Tunísia. Els mariners i oficials de menys graduació el pressionen, volen que deserti i fugi amb ells (i amb el vaixell) cap a Mexic… A bord, una misteriosa passatgera l’aconsella en el sentit contrari... ?Que fer?... Pero Zoom, malgrat les aparences, no és una faula de guerra, ni tan sols la recreació d’un episodi del nostre passat bel·lic, és sobretot una historia d’amor. Una aventura poetica muntada dins una capsa de nines russes: els plans de la memoria –la col·lectiva i la individual– s’hi multipliquen i es confonen. I ja no sabem que és veritat ni que és mentida.Carles Batlle
Carles Batlle, nascut l’any 1963, és un dels autors de l’anomenada «nova dramatúrgia catalana», apareguda als anys noranta. Entre les obres de Carles Batlle destaquen Temptació, estrenada l’any 2004 al Teatre Nacional de Catalunya i al Burgtheater de Viena (amb muntatges a França i Alemanya; l’obra ha estat traduida en castella, frances, alemany, italia i portugues); Combat (1995), estrenada a diversos paisos d’Europa i America (publicada també en castella, alemany, angles i frances); Suite (premi SGAE 1999, publicada també en frances i italia), o Oasi (premi Josep Amatller 2002, també publicada en frances i que va obtenir el premi a la millor traducció a l’alemany al Festival de l’Stadt Theater de Bremen el 2004). Als seus textos, que es caracteritzen per la recerca constant d’un llenguatge i d’una forma contemporanis, s’hi parla de la memoria, el desarrelament, la immigració, el xoc de cultures, les relacions generacionals o la guerra.
Actualment és director de l’Obrador de la Sala Beckett de Barcelona i de la revista teatral Pausa. Els anys 2003 i 2004 va ser dramaturg resident al TNC. També és patró per Espanya del Festival New Plays from Europa de Wiesbaden (Alemanya). És professor a l’Institut del Teatre de Barcelona i a la UAB. La seva tesi doctoral sobre el teatre simbolista d’Adria Gual va obtenir el Premi de la Crítica Serra d’Or 2001.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici