Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   A peu per camins de catars al pirineu catala
14 passejades i excursions

Montse Subirana
Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
14
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2010
Format:  
13,5 x 22,8
Tintes:  
Color
Pàgines:  
216
ISBN:  
978-84-92839-80-3
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


A peu per camins de catars al Pirineu catala és una guia impulsada pel Consell Regulador del Camí dels Bons Homes per apropar-se a peu, pausadament, a la dramatica historia dels exiliats occitans —els anomenats «bons homes»— que a l’edat mitjana van haver de deixar les seves terres i cases per salvar la vida, tot fugint de la intolerancia religiosa, l’ambició dels poderosos i la barbarie de la força. Alhora, el llibre vol ser també una petita incursió en el món medieval catala dels segles XIII i XIV, fonamentalment.
S’han dissenyat un conjunt de 14 excursions —de mig dia i de dia— repartides per set comarques: el Ripolles, el Bergueda, la Cerdanya, el Solsones, l’Alt Urgell, el Pallars Sobira i la Val d’Aran. Es tracta de propostes per a caminadors diversos: per als que volen una passejada tranquil·la, per a qui vulgui fer-la amb nens i també n’hi ha per als més experimentats.
L’objectiu principal ha estat evocar uns fets i un territori de tal manera que el lector s’animi a recórrer els itineraris proposats. Si la historia serveix per aprendre del passat, aquesta és una lliçó que seria bo tenir sempre present.




Montse Subirana
Ha publicat Perruca de Senglar (finalista al Premi Recull 2002), Ens ho hem de fer mirar (inclou el Premi finalista a l’11e Concurs Literari de Narrativa per a Dones de l’Ajuntament de Terrassa), Vint-i-dues tardes, dos matins i un vespre amb els avis d’Espinelves (amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Diputació de Girona), Laponia (amb la col·laboració del Consolat de Finlàndia) i, amb Rafel López Monné, ha publicat la guia A peu per camins dels càtars dins la col·lecció “De ferradura”. És directora i escriptora de la col·lecció de contes infantils “Contes de comtes”, de la qual ja n’hem publicat cinc volums: Arnau Mir de Tost i els estels màgics, Guislabert de Barcelona i el misteri de la catedral, Ot de Pallars i el secret d’Elisava, Bernat de Besalú i l’enigma del tresor, Guifré de Cerdanya i les cabòries de mitjanit, i la preqüel·la de la col·lecció:L’espasa d’Huguet de Mataplana (exhaurit). També en literatura infantil ha publicat els contes El tresor dels càtars i L’entrellat dels estanys encantats, aquest últim ha estat traduït al castellà, francès i anglès. En l’àmbit psicoeducatiu, és directora del segell editorial “Pindoletes”, dins el qual es publica On és el meu cor? Un viatge cap a les persones estimades que ja no hi són.


Ha rebut diverses mencions en Premis Literaris i col·labora amb diferents mitjans i actes relacionats amb l’escriptura, la literatura i la cultura.




Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici