Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   El llop i els humans
Passat i present a Catalunya

Josep Maria Massip i Gibert


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
gener 2011
Format:  
21,8 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
300
ISBN:  
978-84-92839-94-0
Preu:  
45 €
Stock:  
Disponible


Aquest és un ampli treball sobre la dimensió del llop (Canis lupus) en la biologia, la historia i la relació d’aquest amb els humans: una autentica antologia sobre l’especie en clau catalana, atenent, entre moltes altres referencies, al seu simbolisme i etnografia, amb la memoria oral i escrita, la rondallística, la toponímia i sense prescindir de fonts estrangeres. Una recerca exhaustiva que ha permes l’autor confegir un volum prou extens, repassant una part molt important de la cronologia del conflicte que acaba amb l’extinció del llop a Catalunya a principis del segle XX.
A la vegada, es recull la situació del llop en el moment present al nostre país, en que ha tornat de forma natural, i també es formulen hipotesis de futur sobre com podria anar habitant els antics territoris on havia viscut.

L’edició daquest llibre ha compat amb la col·laboracio de l’Institut Catala de les Indústries Culturals.




Josep Maria Massip i Gibert
Banyoles (Pla de l’Estany, 1948). Naturalista amb una llarga trajectoria, ha publicat diversos llibres i dotzenes d’articles sobre fauna. El seu interes pel llop, que amb els anys l’han convertit en un licoleg acreditat, neix de la recerca feta a partir del 1983 sobre el passat de l’especie a les comarques gironines. Aquest recorregut el va anar ampliant a d’altres de més generals de tot Catalunya i que han donat com a resultat la publicació d’alguns articles sobre la mateixa tematica en revistes tan prestigioses com Gavarres, Garrotxes, Revista de Girona, Metode, etc. Ha estat impulsor d’iniciatives com l’organització d’exposicions, col·loquis i xerrades sobre el carnívor, i forma part d’associacions d’aquest ambit. Ha fet intervencions a la radio i la televisió. Així mateix, esta portant a terme diverses recerques relacionades amb les antigues lloberes o trampes per capturar llops i amb la toponímia llopera.
L’autor del llibre El llop a Catalunya (2004), Albert Manent, va confiar-li la documentació aplegada durant els anys de catalogació, en identificar-lo com un continuador eficaç d’aquesta tradició per a l’estudi lloper.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici