Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Cloc!


Pere Capella Simó
August Bover


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
41
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2011
Format:  
17 x 24
Tintes:  
2 tintes
Pàgines:  
112
ISBN:  
978-84-92839-99-5
Preu:  
16 €
Stock:  
Disponible


Cloc! s’aparta clarament de la línia dels anteriors poemaris d’August Bover. Després dels darrers reculls japonitzants, vinculats a uns paisatges concrets, ara el poeta s’endinsa pel camins iniciats per l’avantguarda francesa del grup Oulipo i, encomanant-se a Llull, fa un recorregut polimorf per algunes de les contraintes classiques: el sonet amb eco, el poema aparentment bilingüe, els gentilicis desplaçats, els lipogrames monovocalics, el monosil·labisme, la seqüencia de tautogrames, etc. Pero no s’atura aquí, sinó que va molt més enlla tot explorant algunes de les característiques de la llengua catalana: el triftong, l’ús de la dieresi, del guionet i del punt volat, l’obertura i el tancament de les vocals, la vocal neutra, els sons de les consonants, les combinacions dels pronoms febles, les interjeccions onomatopeiques o la formació de paraules. I, tot plegat, en un deliciós dialeg amb els esplendids dibuixos de Pere Capella Simó, que s’integren perfectament en el joc. Perque, com diu Marius Serra en el proleg, “aquest Cloc! no clou res, sinó que obre noves vies per a la literatura potencial en la nostra llengua”.



Pere Capella Simó
Pere Capella Simó (Palma, 1981) és llicenciat en Belles Arts (2003) i Doctor en Historia de l’Art (2012) per la Universitat de Barcelona. Com a artista plastic, la seva obra ha il·lustrat, entre d’altres, els versos de Ramon Llull —Cant de Ramon-Lo Desconhort (Ensiola, 2005)—, de Pau Vadell —Sadoll de seny (El Tall, 2006)— i August Bover —Cloc! (Arola, 2011) i Beaba (Arola, 2014)—; també ha fet part de diverses exposicions, tant individuals com col·lectives. Com a investigador, s’ha especialitzat en la historia de la joguina durant la segona meitat del segle XIX; el seu llibre La ciutat de les joguines. Barcelona, 1840-1918 (Gregal, 2013) ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2013 en la modalitat d’Historia “Agustí Duran i Sanpere”. Des de 2011, és professor de l’area de Didactica de l’Expressió Plastica del Departament de Pedagogia i Didactiques Específiques de la Universitat de les Illes Balears.




August Bover
August Bover (Barcelona, 1949) és catedratic emerit de filologia catalana de la Universitat de Barcelona. Com a poeta, ha col·laborat sovint amb pintors i artistes plastics, fotografs i músics. Amb la soprano i violoncel·lista Eulalia Ara, crea (2013) el Taller de Vora Mar, de producció d’espectacles poeticomusicals, com per exemple Cloc! i altres sons —amb música de Manuel Garcia Morante—, que s’esta representant en l’actualitat. Els seus poemes —traduits a l’alemany, angles, corea, espanyol, frances, italia i japones— apareixen en diverses antologies i ha publicat els volums: En pelag d’amor (Palma, Mallorca: Documenta Balear, 1999), L’hivern sota el Cadí (Tarragona: Arola Editors, 2001), Mojave (Sitges: Papers de Terramar, 2006) —aquests dos darrers amb aiguades de Salvador Alibau—, Terres de llicorella. Imatges del Priorat (Tarragona: Arola Editors, 2008) —amb fotografies de Toni Vidal—, Cloc! (Tarragona: Arola Editors, 2011; segona edició: 2014) i Beaba (Tarragona: Arola Editors, 2014) —aquests dos darrers amb dibuixos de Pere Capella Simó. En prosa, ha publicat el dietari Dotze llunes a Saskatchewan (Lleida: Pages Editors, 2013).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici