Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   a peu per Tarraco


Hugo Prades
Sara Sans Casanovas
Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
16
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juliol 2013
Format:  
13,5 x 22,8
Tintes:  
Color
Pàgines:  
242
ISBN:  
978-84-94132-76-6
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


El gran epigrafista Geza Alfoldy parlava de Tarraco com una ciutat oberta, a semblança de Roma, un indret atractiu per a gents vingudes d’Hispania i de tot l’Imperi. Tarraco oferia possibilitats de prosperar, un clima amable i una societat hospitalaria, en definitiva, un lloc on viure bé. Aquesta guia, A peu per Tarraco, vol apropar-vos a aquesta gran urbs romana i seran personatges reals, que hi van viure, els qui us la presentaran i us acompanyaran pel seus voltant, pel seu ager.

Tenim l’esperança que aquesta guia contribueixi —humilment, és clar— a una nova idea de ciutat i de territori basat en el millor del seu passat, i a posar de relleu tot el que compartim els hereus de la gran civilització classica que va sorgir del Mediterrani. Com Tarraco.




Hugo Prades
Il·lustrador polivalent. Ha treballat a Valencia i Barcelona per agencies de publicitat. Un cop torna a Tarragona i amb l’estil prou definit li comencen a encarregar treballs d’il·lustració historica convertint-se, anys més tard, en una de les seves grans passions. Fora del país és conegut pels seus trencaclosques, activitat que realitza des de fa més de 10 anys per una empresa alemanya. Actualment treballa per a editorials i museus il·lustrant contes infantils, castells medievals o, com en aquest cas, la Tarraco romana.




Sara Sans Casanovas
(Barcelona, 1974). Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autonoma de Barcelona. Comença a treballar al Diari de Tarragona l’estiu de 1994, tasca que compagina amb un programa a Radio 4, on treballa com a redactora de temes culturals. Des de 1996 viu a Tarragona i la tardor d’aquell any s’incorpora a la delegació de La Vanguardia a aquesta ciutat per treballar en el suplement «Vivir Tarragona». Des de 2004 és la corresponsal d’aquest diari a les comarques tarragonines i cobreix l’actualitat d’aquestes terres. A més, col·labora amb altres publicacions com Descobrir Catalunya i Descobrir Cuines, on ha publicat reportatges relacionats amb la gastronomia, cultura i paratges del sud de Catalunya. També ha estat corresponsal de RAC 1 Tarragona des de l’obertura d’aquesta emissora i fins l’any 2004.




Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici