Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Carme Portaceli i la FEI
FACTORIA ESCENICA INTERNACIONAL

Damia Barbany


  
Tematiques:  
Idioma:  
Catala
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica.
Edició:  
novembre 2016
Format:  
21 x 23,5
Tintes:  
Color.
Pàgines:  
216
ISBN:  
978-84-94624-71-1
Preu:  
30 €
Stock:  
Disponible


Carme Portaceli i la FEI, Factoria Escenica Internacional és una biografia professional on es contempla –en paral·lel– la trajectoria d’una directora teatral i d’un companyia de teatre fundada per ella mateixa ara fa deu anys. De manera que la biografia és, alhora que un document de caracter escenic, un fet commemoratiu.

Ambdues biografiades –directora i companyia– resulten indestriables l’una de l’altra, coincideixen en tot i per tot pel que fa a coherencia en el discurs ideologic, aposta pel risc i proposta formal.

Pagina a pagina, –sempre juntes o circumstancialment per separat– transiten per diverses etapes: Institut del Teatre, Teatre Lliure, Nau Ivanow, Teatre Nacional de Catalunya, Centro Dramático Nacional, Teatro Espanol, etc.

La biografia, composada per Damia Barbany, aconsegueix un bon equilibri entre la trama, l’argument, la cronologia i el discurs que es vol comunicar: resultant aquest, alhora ame, documentalista i divulgatiu. Un discurs que en tot moment s’aboca, –mitjançant un taranna intencionadament periodístic– a subministrar informació, opinió i reflexió, utilitzant entre d’altres codis comunicatius el de l’entrevista amb pregunta-resposta, i el del dialeg entre biograf i biografiada.

El corpus textual recull també pensaments, testimonis i actituds envers el teatre, provinents de personalitats destacades de l’ambit cultural: actors i actrius, músics, dramaturgs i escriptors, directors de teatre i cinema, escenografs i artistes plastics. I més d’un centenar d’imatges acompanyen la lletra impresa.
Damia Barbany
Damia Barbany. Director de teatre i dramaturg.

Bibliografia publicada:
Obra de teatre, La Blancarosa sirena de la mar blava / La ben calçada o sabates per a tothom / Llei caló / Arnau, el mite / Prohibit prohibir / Lizzie Mc kay.
Dramatúrgia, Groucho me ensenó su camiseta. Sobre textos de Manuel Vázquez Montalbán
Assaig divulgatiu, Casting, de l’actor al personatge / La llum del teatre.
Premsa escrita, (2010-2011) Hamlet, revista de les arts esceniques. Director de continguts.
Premsa digital, (2012-2014) Putxinel·li, revista de marionetes, titelles i teatre d’ombres. Col·laborador habitual amb més de vint articles publicats.
Biografia, La Perla 29, una realitat teatral / Castells i Planas de Cardedeu, constructors d’escenografies.

www Damia Barbany

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici