Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   E.V.A.


Marc Artigau i Queralt
Julio Manrique
Cristina Genebat


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
193
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2018
Format:  
120 x 165
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
152
ISBN:  
978-84-94907-44-9
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


E.V.A.Una actriu que pateix un bloqueig i no pot cantar; una anestesista experta en l'E.V.A. que ha acabat anestesiant els seus sentiments; una mare soltera a punt de deixar marxar del niu la seva filla (l'Eva!), i una agent de la propietat immobiliària que mai no s'ha atrevit a fer les seves pròpies eleccions a la vida presenten diferents situacions de dolor: tant físic com espiritual.
Amb l'acrònim E.V.A. es coneix l'escala visual analògica del dolor, una línia dividida en deu punts que serveix per mesurar el grau de dolor que experimenta un subjecte determinat. I E.V.A. és, també, el títol d'una comèdia dramàtica amb la qual les T de Teatre han celebrat els 25 anys als escenaris.

T de Teatre va ser creada el 1991 per cinc joves actrius tot just graduades a l'Institut del Teatre de Barcelona. El seu primer espectacle, Petits contes misògins (1991), va ser guardonat amb el Premi de la Crítica de Barcelona a la millor revelació teatral de la temporada. El 1994 van estrenar Homes!, de la qual van fer més de 850 funcions. Criatures es va estrenar a Buenos Aires l'abril del 1998 i, mesos més tard, a Barcelona i a Madrid. La seguiren la telecomèdia Jet lag, creada amb el cineasta Cesc Gay, que consta de 81 capítols, emesos al llarg de sis temporades, i els espectacles Això no és vida! (2003), 15 (2006) i Com pot ser que t'estimi tant (2007), coproduït amb el Teatre Nacional de Catalunya. Delicades (2010), coproduït amb el Festival Grec, i Aventura! (2012), amb text i direcció d'Alfredo Sanzol; Dones com jo (2014), de Pau Miró, i Premis i càstigs (2015), amb dramatúrgia i direcció de l'argentí Ciro Zorzoli, coproduït amb el Teatre Lliure i el Festival Grec, E.V.A. (2017), escrita per Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique, i dirigida per aquest últim, i novament coproduït amb el Festival Grec, són els darrers espectacles que ha representat aquesta singular companyia T de Teatre al llarg de vint-i-cinc anys ha creat onze espectacles, ha representat més de 2.700 funcions i ha convocat l'assistència de més d'un milió d'espectadors.

Amb el suport del Departament de Cultura.





Marc Artigau i Queralt

Marc Artigau i Queralt (Barcelona, 1984). És llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Com a autor o director ha estrenat: Caïm i AbelCaixes —Premi Talúries de Teatre 2011 i accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2011—, ArbresAquellos días azulesUn mosquit petitUshuaia —Premi Ciutat de Sagunt 2008 i Accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2008. Com a dramaturg ha treballat amb Julio Manrique, amb Oriol Broggi, amb Àngel Llàcer i Manu Guix, i amb Juan Carlos Martel,entre d’altres. Ha publicat les novel·les Els perseguidors de paraules (Ed. Estrella Polar), La cova dels dies (Ed. Fanbooks) i Un home cau amb Jordi Basté (Ed. Rosa dels Vents). En poesia, Primers AuxilisVermella Desterrats. Ha col·laborat a Catalunya Ràdio i actualment a El món a RAC1.





Julio Manrique
Actor i director de teatre. És llicenciat en Dret i ha rebut formació a l’Institut del Teatre. Entre el 2011 i el 2013 va ser director artístic del Teatre Romea de Barcelona i actualment és director de la productora La Brutal. Debuta als escenaris el 1994 amb Enemic de classe de Nigel Williams, sota la direcció de Josep Maria Mestres, i des de llavors ha treballat en una quarantena de muntatges, a banda de lectures i concerts, sota les ordres de directors com Peter Brook, Marcial Di Fonzo Bo, Lluís Pasqual, Joan Ollé, Rafel Duran, Xavier Albertí, Sergi Belbel, Alex Rigola, Carlota Subirós, David Selvas i Oriol Broggi. El 2006 es llança a la direcció amb Els boscos i American Buffalo, de David Mamet, i posteriorment munta diverses peces de Neil LaBute, Mark Ravenhill, Bernard-Marie Koltes, David Greig, Patrick Marber i Anton Txekhov. Darrerament ha participat com a actor en els muntatges Edip de Sofocles, Incendis, de Wajdi Mouawad,  i L’orfe del clan dels Zhao, de Ji Juanxiang, totes dues dirigides per Oriol Broggi; Timó d’Atenes de William Shakespeare, dirigida per David Selvas, i El rei Lear, també de Shakespeare, dirigida per Lluís Pasqual. Recentment ha dirigit El curiós incident del gos a mitjanit a partir de la novel·la homonima de Mark Haddon, adaptada per Simon Stephens, i L’anec salvatge, de Henrik Ibsen, al Teatre Lliure.

En televisió ha participat en els telefilms Carles, príncep de Viana, L’estrategia del cu-cut i 14 d’abril, Macia contra Companys, entre d’altres, i en les series Isabel, Ermessenda, Infidels, Porca miseria i El crac. En cinema destaca la seva col·laboració a Soldados de Salamina, A la ciutat, Febrer
i Hijo de Caín.



Cristina Genebat
Llicenciada en Art Dramatic per l’Institut del Teatre de Barcelona l’any 2000 i en Traducció i Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra l’any 2004. Des d’aleshores ha estrenat una vintena de produccions com a actriu i ha traduit una altra vintena d’obres. Les més recents com a actriu són Les noies de Mossbank Road, dirigida per Sílvia Munt, Un aire de família, dirigida per Pau Dura; Hedda Gabler, d’Ibsen, dirigida per David Selvas; El curiós incident del gos a mitjanit, de Haddon i Stephens; Roberto Zucco, de Bernard-Marie Koltes; L’hort dels cirerers, de Txekhov; La forma de les coses i Coses que deiem avui, de Neil LaBute, dirigides per Julio Manrique. També ha treballat a les ordres d’Alex Rigola, Josep Maria Mestres, Ariel García-Valdés, Magda Puyo, Marta Angelat, Toni Casares i Ramon Simó, entre d’altres, en peces de Shakespeare, Mamet, David Hare i Howard Barker. A la televisió l’hem pogut veure en series com Ventdelpla, Majoria absoluta, Infidels i La Riera, emeses per TV3, i en els telefilms Mentiders, a les ordres de Sílvia Munt; Alan muere al final de la película, dirigida per Xavier Manich; L’étrangere, de Carlos Pinhero, i Codi 60, a les ordres de Carlos Martín Ferrera. Com a traductora, és responsable de les traduccions d’Incendis i Cels de Wajdi Mouawad, estrenades per Oriol Broggi i La Perla 29 al Teatre Romea i a la Biblioteca de Catalunya respectivament; La partida i Senyoreta Júlia, de Patrick Marber, Roberto Zucco, de Bernard-Marie Koltes, i Oleanna, de David Mamet, estrenades al Teatre Romea; American Buffalo, també de Mamet, L’onada, d’Ignacio García May, Un enemic del poble, de Henrik Ibsen, estrenades al Teatre Lliure, i també ha traduit, entre d’altres, Marivaux, Neil LaBute, Jez Butterworth i David Greig.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici