Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Tornaveu


August Bover
Vicent Pitarch i Almela (proleg)
Pere Capella Simó (il·lustrador)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Maig 2019
Format:  
150 x 230
Tintes:  
Color
Pàgines:  
80
ISBN:  
978-84-94954-40-5
Preu:  
16 €
Stock:  
Disponible


Érem, som i serem... és per a José María Murià, la catalanitat mexicana; Qüestió de confiança per a Teresa d'Arenys, que me'n confià l'encàrrec; Tant pot ser Grècia com Gràcia, per a en Jordi Raventós i l'Eulàlia Ara, pel seu suggeriment tot passejant per Palma; Vocalisme és la meva resposta al pensament CVIII (De les branques més fràgils del poema penja la música de les vocals), del llibre De res poetica del poeta valencià Francesc Mompó, que m'invità a dialogar-hi; Termalisme, escrit molt abans, vaig decidir dedicar-lo a la bona gent d'Aiguaviva i a tots els altres demòcrates que arreu de Catalunya, pacíficament i amb els seus cossos, van defensar les urnes del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017 davant dels brutals atacs de les forces d'ocupació; Valencianament és per a Anna i M. Jesús Francés, xiques de Bocairent; Beníssimament, per a Antoni Ferrando, que m'hi va reptar a Ceret; Primavera d'hivern, per als voluntaris del 9N 2014; Glosat, per a Mateu "Xurí" i Maribel Servera, glosadors mallorquins; La locució "que ara es porta", per a Joaquim M. Puyal, per la seva aferrissada lluita perquè aquest mal no s'estengui.




August Bover
August Bover (Barcelona, 1949) és catedratic emerit de filologia catalana de la Universitat de Barcelona. Com a poeta, ha col·laborat sovint amb pintors i artistes plastics, fotografs i músics. Amb la soprano i violoncel·lista Eulalia Ara, crea (2013) el Taller de Vora Mar, de producció d’espectacles poeticomusicals, com per exemple Cloc! i altres sons —amb música de Manuel Garcia Morante—, que s’esta representant en l’actualitat. Els seus poemes —traduits a l’alemany, angles, corea, espanyol, frances, italia i japones— apareixen en diverses antologies i ha publicat els volums: En pelag d’amor (Palma, Mallorca: Documenta Balear, 1999), L’hivern sota el Cadí (Tarragona: Arola Editors, 2001), Mojave (Sitges: Papers de Terramar, 2006) —aquests dos darrers amb aiguades de Salvador Alibau—, Terres de llicorella. Imatges del Priorat (Tarragona: Arola Editors, 2008) —amb fotografies de Toni Vidal—, Cloc! (Tarragona: Arola Editors, 2011; segona edició: 2014) i Beaba (Tarragona: Arola Editors, 2014) —aquests dos darrers amb dibuixos de Pere Capella Simó. En prosa, ha publicat el dietari Dotze llunes a Saskatchewan (Lleida: Pages Editors, 2013).



Vicent Pitarch i Almela




Pere Capella Simó
Pere Capella Simó (Palma, 1981) és llicenciat en Belles Arts (2003) i Doctor en Historia de l’Art (2012) per la Universitat de Barcelona. Com a artista plastic, la seva obra ha il·lustrat, entre d’altres, els versos de Ramon Llull —Cant de Ramon-Lo Desconhort (Ensiola, 2005)—, de Pau Vadell —Sadoll de seny (El Tall, 2006)— i August Bover —Cloc! (Arola, 2011) i Beaba (Arola, 2014)—; també ha fet part de diverses exposicions, tant individuals com col·lectives. Com a investigador, s’ha especialitzat en la historia de la joguina durant la segona meitat del segle XIX; el seu llibre La ciutat de les joguines. Barcelona, 1840-1918 (Gregal, 2013) ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2013 en la modalitat d’Historia “Agustí Duran i Sanpere”. Des de 2011, és professor de l’area de Didactica de l’Expressió Plastica del Departament de Pedagogia i Didactiques Específiques de la Universitat de les Illes Balears.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici