Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Helena Tornero


Helena Tornero Brugués (autora)
Gabriel Sansano (pròleg)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
10
Enquadernació:  
Rústica
Format:  
170 x 240
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
424
ISBN:  
978-84-94954-49-8
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


Helena TORNERO, Teatre reunit (2008-2018)
Aquest volum reuneix el gruix de la producció dramàtica original d'Helena Tornero escrita al llarg dels darrers deu anys, des del seu primer encàrrec professional per part de la companyia Q-ars Teatre fins al seu últim text estrenat al Teatre Nacional de Catalunya. Un total de catorze títols, entre els quals també s'inclou alguna peça breu, per resseguir a fons l'obra d'una de les veus més destacades de la dramatúrgia catalana contemporània.

Obres incloses en aquest volum: Suplicants - Submergir-se en l'aigua - A story - Apatxes - You are pretty and I am drunk - Ahir - No parlis amb estranys - Búnquer (Com la grisa majoria dels mortals) - Mimosa - Fascinación - F / M (Devil is alive and well) - Andersen (De tots aquests petons morts) - Estiu - El futur






Helena Tornero Brugués
Figueres, 1973. Diplomada en turisme per la UdG i llicenciada en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. En teatre ha escrit El Vals de la Garrafa  (Premi Joan Santamaria 2002), Les Madames  (2003), Babybird  (Finalista Premis Romea 2006),  Submergir-se en l’aigua  (Premi SGAE de Teatre Juvenil 2007),  Suplicants  (Festival Temporada Alta 2008),  De música i d’homes  (Teatre Tantarantana 2009), Apatxes (Premi de Teatre 14 d’Abril 2009), De-sideris (looking for happiness) (Teatre de Ponent 2010), You’ re pretty and I’m drunk  (Teatre Lliure 2011),  Sota l’ombra d’un bell arbre (the future is unwritten)  (Festival ACERT, Portugal 2012),  Ahir  (Theatre Uncut, Young Vic Theatre, Londres 2012),   No parlis amb estranys (fragments de memòria)  (Teatre Nacional de Catalunya 2013),  Búnquer (com la grisa majoria dels mortals)  (Festival Grec de Barcelona 2013),  Love & fascism  (Festival Internacional de Teatre d’Istanbul, 2014),  Carmen aux enfers, dins la producció d’Òpera de Butxaca i Nova Creació Barcelona,  4Carmen  (Festival Internacional de Peralada, Agost 2015) i l’òpera  disPLACE (Musiktheatertage de Viena, setembre 2015). Els seus darrers treballs en teatre són la dramatúrgia de  Vingt-trois avril mille-six-cent-seize  a partir de les obres de William Shakespeare (Théâtre Pitoëff, Ginebra, Abril 2016),  Run like a girl (Varietats Pop)  (Teatre Eòlia, Maig 2016) i  Una conferència ballada (Mercat de les Flors, Maig 2016). Els seus textos s’han estrenat a França, Anglaterra, Grècia, Mèxic, Portugal i Turquia.





Gabriel Sansano

Doctor en filologia catalana, és professor de literatura contemporània i història i crítica del teatre a la Universitat d’Alacant. La seva investigació versa sobre el teatre dels segles XVII-XXI, amb una atenció particular al teatre breu dels segles XVIII i XIX, sobre el qual féu la seva tesi doctoral (La dramatúrgia popular valenciana del segle XVIII: el teatre breu, 2008). Ha publicat, entre altres obres, Quan callen les pedres (1996, premi Ramon Muntaner), Sainets il·licitans de la Restauració (1874-1896) (1997) i Història i crítica de la Festa d’Elx (1998), en col·laboració amb Joan Castaño, i Un cabàs de rialles. Entremesos i col·loquis dramàtics valencians del segle XVIII (2009).



Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici