Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   La tendresa


Alfredo Sanzol
Joan Lluís Bozzo (traducció)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Idioma original:  
Castellà
Col·lecció:  
Volum:  
208
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Març 2019
Format:  
120 x 165
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
120
ISBN:  
978-84-94995-14-9
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


La tendresa narra la història d'una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l'Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d'haver envaït Anglaterra. La reina Maragda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l'Armada passa a prop d'una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen. El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que escullen una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s'hi van amagar per no tornar a veure una dona en la seva vida. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d'homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.



Alfredo Sanzol
Alfredo Sanzol (Pamplona, 1972) va estudiar Dret i quan tenia 23 anys va decidir canviar de rumb i dedicar-se a la direcció i a l’escriputura teatral. El seu primer muntatge, Como los griegos, va ser nominat als premis Max com a millor espectacle revelació. Ha escrit i dirigit espectacles de carrer com Móviles per al festival de teatre contemporani Valencia Escena Oberta.

Per al mateix festival ha escrit i dirigit Calleidoscopio i Cómo levantar piedras sin hundirte en las aceras. Amb el reconegut director de teatre Gerardo Vera, va iniciar una estreta col·laboració l’any 2005 com a ajudant de direcció dels espectacles La voz humana, Divinas palabras i Enemigo del pueblo.

Entre d’altres, ha dirigit i escrit Sí, pero no lo soy (quatre nominacions als premis Max), Risas y destrucción i Días estupendos.

Per a la companyia T de Teatre va crear i dirigir els espectacles Delicades i Aventura!. Altres espectacles de Sanzol són En la luna, una producció del Teatro de La Abadía en coproducció amb el Teatre Lliure, guanyadora de tres premis Max i Edipo Rey, que ell mateix versiona i dirigeix.

Entre les seves últimes obres destaquen La calma mágica, La respiración i La valentía. Alguns dels premis que Sanzol ha rebut són: Max a millor autor 2011 per Delicades, Max a millor autor 2012 per Días estupendos, Ceres a millor autor 2012 per En la luna, Max a millor autor 2013 per En la luna i Max a millor espectacle 2013 per En la luna.

La tardor de 2017 Sanzol rep el Premio Nacional de Literatura 2017 i al maig de 2018 és guardonat amb el Premio Valle-Inclán de Teatro per La ternura.



Joan Lluís Bozzo
Als 17 anys va començar a dirigir els seus propis espectacles, i posteriorment, va ingressar a la Facultat de Filologia Catalana a la Universitat Autonoma de Barcelona. El 1971 va fundar la Comuna teatral, amb la qual recorre totes les poblacions de Catalunya fent teatre de carrer. L’any 1973 s’incorpora al món professional amb la companyia de Pau Garsaball fent d’ajudant de direcció a l’obra Berenaveu a les fosques, de J. M. Benet i Jornet. Uns anys després va obtenir un gran exit de públic al dirigir Les Troianes d’Eurípides-Sartre amb un grup semiprofessional que ell mateix va formar a la Universitat. Després va treballar com a actor en diferents muntatges teatrals i també a la televisió.
A inicis del 1978 s’incorpora a Dagoll Dagom i participa com a actor i membre de l’equip a Antaviana, La nit de Sant Joan i Glups! Posteriorment, es va ocupar de la direcció dels espectacles de la companyia El Mikado, Mar i Cel, Flor de Nit, T’odio, amor meu, Pigmalió, Els Pirates, Cacao, Poe, La Perritxola i la recent reposició de Mar i Cel, així com de les series televisives Oh, Europa!, Oh, Espanya!, La memoria dels cargols i Psico-express, les quals va coprotagonitzar i en que també va participar en la confecció del guió.
A més de la tasca que porta a terme a Dagoll Dagom també ha dirigit altres espectacles: Sin palabras de Pepe Rubianes, La botiga dels horrors, Quartetto da cinque, Estrips, El retaule del flautista i Maror per al Centre Dramatic de la Generalitat, i les operes Don Pasquale de Donizetti, L’any de Gracia d’A. Sarda i Rigoletto de Verdi. És autor, també, del llibre Cómica tribu, i col·laborador en diferents mitjans de comunicació.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici