Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Mas de Barberans


Ernest Costa


  
Tematiques:  
Idioma:  
Catala
Col·lecció:  
Volum:  
1
Enquadernació:  
Rústica.
Edició:  
abril 2008
Format:  
12 x 21
Tintes:  
Color.
Pàgines:  
88
ISBN:  
9788492408207
Preu:  
14 €
Stock:  
Disponible


Sense diners, podem viatjar; sense temps, no podem anar enlloc. Aquesta és la gran diferencia amb fer turisme, sobretot si és del que anomenem de masses.
La guia que teniu a les mans vol estar molt més a prop del viatge que del turisme.Vol apropar-vos als llocs passejant, perque fins ara no s'ha inventat cap sistema millor. També vol incitar-vos a anar-hi amb calma: per satifer la curiositat, per badar, perque l'atzar faci de les seves i facilment pogueu capgirar la ruta proposada, perque la percepció pels sentits entri en joc, per assaborir la diferencia, per defugir el tipisme, perque la sorpresa i el descobriment ens corprenguin, per tenir possibilitat de parlar amb la gent.
Com que la intensitat d'un viatge no té res a veure amb els quilometres i de descobertes en podem fer a casa mateix, la proposta d'avui ens porta al poble de Mas de Barberans i als seus voltants, a la comarca del Montsia. Tant de bo el viatge us sigui profitós i pogueu fer vostre que "Cada turó que veig em diu ves més lluny, ves més lluny...", com proclama una coneguda cançó.
Ernest Costa
ERNEST COSTA I SAVOIA (BESCANÓ, 1940)
Els records més antics que conserva tenen a veure amb la sentor dels pollancres, amb el xipolleig dins l’aigua o amb la fredor de la neu. Tot un presagi de cap on apuntarien amb més claredat els seus sentits i de la passió que aviat tindria per practicar un excursionisme obert a totes les eventualitats, sense l’esclavatge d’horaris ni de recorreguts ferriament establerts.
De l’any 1967 ença intervé en la realització d’una trentena de muntatges audiovisuals. Els darrers han estat Un país per descobrir (2007) i De l’aigua al sequer (2009). L’any 1987 presenta el primer llibre, Viatges amb els pastors transhumants. A part de la col·lecció de guies A Espaiet, Arola Editors li ha publicat A peu per la tardor i l’hivern (2006) i A peu per la primavera i l’estiu (2007). Darrerament ha participat en l’obra col·lectiva Oficis i feines d’abans, Pla de l’Estany (2010) i ha fet les fotografies d’Alinya, muntanya viva (2012). El 2008 se li lliura el VII Premi Flama de la Llengua i el 2011 se l’ha reconegut amb el Premi APPEC. Des de 1963 és membre del Centre Excursionista de Catalunya.
Ha col·laborat a Descobrir Catalunya, el Temps, Presencia, Avui, el Periódico, Compartir, Muntanya, El Pla de l’Estany, les Garrotxes, Alberes, Catalunya Radio, TV2, etc.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici