Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Gust de cendra


Guillem Clua


  
Tematiques:  
Idioma:  
Catala
Col·lecció:  
Volum:  
52
Enquadernació:  
Rústica.
Edició:  
maig 2008
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre.
Pàgines:  
136
ISBN:  
9788492408221
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


Diuen que mai no sabras del cert si un fruit és dolç o amarg fins que no te l’hagis posat a la boca. El mateix passa amb el gust de les cendres que els personatges de l’última obra de Guillem Clua es veuen obligats a assaborir. A Jerusalem, en una terra que ha vist néixer religions ancestrals, guerres eternes i mites mil·lenaris, tres turistes nord-americans s’enfronten al pes de la historia i al dels seus propis fantasmes mentre dos joves palestins porten a terme un pla secret per donar sentit a una vida immersa en la miseria i l’opressió.
En la línia de l’aclamada La pell en flames, a Gust de cendra el món occidental torna a col·lisionar amb Orient en una explosió de sentiments que canvia la vida dels seus personatges per sempre, a la vegada que ofereix una ambiciosa reflexió sobre la política, la religió, les creences, la fe, l’amor i, en definitiva, el gust que volem que tingui el nostre futur individual i col·lectiu.
Gust de cendra es va començar a escriure amb motiu de la I Trobada Estatal de Dramaturgs a Navas del Marqués (Avila) organitzada per la COSACA (Coordinadora de Sales Alternatives de Catalunya) l’estiu de 2006. El desembre del mateix any, la seva versió en angles es va estrenar amb gran exit a l’Spanish Repertoir Theatre de Nova York (EUA).Guillem Clua
Guillem Clua (Barcelona, 1973).
Llicenciat en Periodisme per la UAB, inicia la seva formació teatral a la London Guildhall University el 1994. A partir del 2000 es vincula a l’Obrador de la Sala Beckett, on té com a mestres Jordi Galceran, Enric Nolla, David Plana, Sergi Pompermayer, Martin Crimp i Juan Mayorga, entre d’altres.
La seva primera obra, Invisibles, guanya el Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2002. Escriu la dramatúrgia de l’adaptació per a l’escena de Mort a Venecia de Thomas Mann (Sala Muntaner, 2002). El 2004, la seva obra La pell en flames (Villarroel Teatre, 2005) obté el Premi Ciutat d’Alcoi per segona vegada i el Premi de la Crítica Serra d’Or al Millor Text Teatral del 2005. La seva traducció a l’angles s’estrena a varies ciutats dels EUA (Nova York, Filadelfia, Saint Louis, Xicago, Atlanta, Dallas, Salt Lake City). Clua també és autor de nombroses peces curtes com Goliat, L’evocatriu o Doris Day, enemiga del poble, presentades a la Sala Beckett, i de varies lletres de cançons per a musicals. En els últims anys ha treballat com a guionista a la serie El cor de la ciutat, de la qual va esdevenir director argumental les temporades 2005/06 i 2007/08.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici