Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Florencia


Salvador de Broca


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Volum:  
3
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2006
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
178
ISBN:  
9788496639263
Preu:  
9 €
Stock:  
Disponible


Passejar per Florencia es converteix per al viatger il.lustrat en un exercici constant i recurrent d'humilitat intel.lectual. Florencia és sens dubte la suprema temptació del sensual, com Roma ho és de l'espiritual. El viatger es topa amb una ciutat indiferent als seus passos, farta segurament de l'esdevenir de segles de bellesa i d'avids consumidors d'aquesta. No és, per tant, una ciutat facil, sobretot si un vol endinsar-se mínimament en el seu esperit, en la seva quotidianietat. Quedar-se en la superfície museística és una temptació, producte sens dubte de la pressa i del , de fullet turístic i d'agencia de viatges. Pero Florencia necessita temps. Temps per escollir, temps per degustar, temps per digerir, temps per entendre, temps per recordar. Pero sobretot, Florencia requereix preparació, requereix saber perque aquí i no en un altre lloc es van forjar les nostres més profundes coordenades polítiques, literaries, científiques i naturalment artístiques. De la nuesa de la capella Pazzi al silenci harmoniós de S. Miniato a la Forest, de la concorreguda plaça de la Signoria a l'espiritualitat del convent de S. Marco; de l'arrogancia del David de l'Academia a l'equilibri de la plaça Degli Innocenti; del Boato de la Capella Medici al recolliment de la Santa Croce, tot a Florencia esta preparat per atordir als sentits.



Salvador de Broca
Salvador de Brocà (Barcelona, 1940) va estudiar dret i filosofía a la Universitat de Barcelona. Llicenciat en dret l’any 1964, es doctorà en fílosofia deu anys després i passà el mateix 1974 a Tarragona com a professor d’Història de la filosofia i d’Antropologia filosòfica. Posteriorment, va ampliar estudis a les Universitats de Heidelberg (1988), Regensburg (1993) i Lliure de Berlín (1998). A l’actual Facultat de Lletres de la Universitat «Rovira i Virgili», de Tarragona ha desenvolupat la pràctica totalitat de la seva activitat docent i d’investigació, centrada en la història del pensament grec i modern.

Des de l’any 1994, ha sigut professor de les esmentades assignatures a la Facultat de teologia «Sant Fructuós», a l’antic seminari de Tarragona, fins el 2013, i des de l’any 2005 fins el present ensenya història de la filosofia, antropología filosòfica i teologia natural a l’escolasticat del monestir de Poblet. Fruit de la seva tasca són més de seixanta publicacions de la seva especialitat entre les quals els llibres «El espíritu y la vida en Max Scheler» (1982), «Les arrels romàntiques del present» (Premi Josep Vallverdú, 1996), «L’itinerari de la saviesa, d’Atenes a Jerusalem» (2003), «El Renaixament, alba de la modernitat» (2012) i un estudi sobre la cultura del segle xvii  «La Cultura en el Barroc» (2017).

És membre de la secció de filosofia de l’Institut d’Estudis Catalans i corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres des de l’any 1982, i membre numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici