Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Florencia


Salvador de Broca


  
Tematiques:  
Idioma:  
Castella
Col·lecció:  
Volum:  
3
Enquadernació:  
Rústica.
Edició:  
setembre 2006
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre.
Pàgines:  
178
ISBN:  
9788496639263
Preu:  
9 €
Stock:  
Disponible


Passejar per Florencia es converteix per al viatger il.lustrat en un exercici constant i recurrent d'humilitat intel.lectual. Florencia és sens dubte la suprema temptació del sensual, com Roma ho és de l'espiritual. El viatger es topa amb una ciutat indiferent als seus passos, farta segurament de l'esdevenir de segles de bellesa i d'avids consumidors d'aquesta. No és, per tant, una ciutat facil, sobretot si un vol endinsar-se mínimament en el seu esperit, en la seva quotidianietat. Quedar-se en la superfície museística és una temptació, producte sens dubte de la pressa i del , de fullet turístic i d'agencia de viatges. Pero Florencia necessita temps. Temps per escollir, temps per degustar, temps per digerir, temps per entendre, temps per recordar. Pero sobretot, Florencia requereix preparació, requereix saber perque aquí i no en un altre lloc es van forjar les nostres més profundes coordenades polítiques, literaries, científiques i naturalment artístiques. De la nuesa de la capella Pazzi al silenci harmoniós de S. Miniato a la Forest, de la concorreguda plaça de la Signoria a l'espiritualitat del convent de S. Marco; de l'arrogancia del David de l'Academia a l'equilibri de la plaça Degli Innocenti; del Boato de la Capella Medici al recolliment de la Santa Croce, tot a Florencia esta preparat per atordir als sentits.Salvador de Broca
Salvador de Broca (Barcelona, 1940) és doctor en Filosofia i llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Els últims trenta anys ha ensenyat Historia de la Filosofia a la URV, on, com a professor titular, ha dut a terme quasi tota la seva investigació i mestratge. Els seus dos referents principals han estat la cultura grecollatina i el pensament modern i ha ampliat estudis de la seva especialitat a Heidelberg, Regensburg i Berlín.
Ha publicat «Falange y filosofía» (1976), «El espíritu y la vida en Max Scheler» (1982), «Riudecanyes i la baronia d’Escornalbou» (1986), «Historia de la filosofía» (1990), Les arrels romantiques del present» (1997, Premi J. Vallverdú, 1996) i «Berlín, del Segundo Imperio al Tercer Milenio» (1999).
És membre de la Societat Catalana de Filosofia (Institut d’Estudis Catalans) i corresponent de la Reial Academia de Bones Lletres.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici