Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Historia del teatre catala


Francesc Massip Bonet


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
gener 2007
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
368
ISBN:  
9788496639416
Preu:  
23 €
Stock:  
Disponible


Aquesta és la primera Historia del Teatre Catala que es publica en els darrers 30 anys. L’anterior va ser la síntesi de Xavier Fabregas publicada el 1978. Pero com a Historia del Teatre il·lustrada amb fotografies, dibuixos i gravats fa gairebé 40 anys de l’última que es va editar: la de Francesc Curet (1967).
Cada generació té l’obligació de replantejar la seva historia, particularment quan l’objecte del seu estudi és una materia com la de l’art dramatic, que ha experimentat profundes revisions metodologiques, d’enfocament i orientació en les darreres decades. Per aixo s’imposava una nova i ambiciosa tasca d’historiar el nostre teatre, com ha fet el professor Francesc Massip després d’anys de docencia d’aquesta materia en distintes universitats del país.
Francesc Massip Bonet
Francesc Massip Bonet és doctor en Historia de l’Art (1986) i en Filologia Catalana (1999), professor d’Historia del Teatre a la Universitat Rovira i Virgili i a l’Institut del Teatre, on dirigeix el Departament de Teoria i Historia de l’Espectacle. És President de la Société Internationale pour l’Étude du Théâtre Médiéval.
Com a historiador teatral, ha publicat diversos llibres: Teatre religiós medieval als Paisos Catalans (1984), Consueta de 1709 (Premi Massó i Torrens de l’Institut d’Estudis Catalans 1987), La Festa d’Elx i els misteris medievals europeus (Premi Jaume I de l’Institut d’Estudis Catalans 1990), El Teatro Medieval (1992), Formes Teatrals de la Tradició Medieval (1996), La ilusión de Ícaro: un desafío a los dioses (1997) o La monarquía en escena (2003) i, en col·laboració, La Comedia de Santa Barbara de F.V.Garcia (1987), L’obra dramatica de Merce Rodoreda (2002), La Processó dels Dolors a Mieres i la representació de la Passió (2003), Serrallonga, Déu vos guard. El ball parlat de Perafita o El baile: conjuro ante la muerte (2004). És autor de nombrosos estudis publicats en llibres col·lectius i en revistes especialitzades, tant en catala, com en alemany, angles, frances, rus, portugues, castella o italia.
Ha realitzat diversos espectacles teatrals i ha participat en nombrosos congressos internacionals. És crític de teatre del diari Avui.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici