Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Verges, la Processó


Jordi Roca Rovira
Tino Soriano
Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
3
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
març 2007
Format:  
16 x 16
Tintes:  
Color
Pàgines:  
348
ISBN:  
9788496639553
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


A cavall de la tradició, la processó de Verges ha anat vivint totes les vicissituds de la historia i cada epoca ha deixat petja en la seva configuració actual. Jordi Roca i Rovira ens ofereix una visió de la processó del Dijous Sant des d’una perspectiva historica pero també actual. És una obra amb vocació divulgativa pero que analitza i investiga a fons aquelles especificitats que fan de la processó de Verges una manifestació de notable importancia per a la nostra cultura. Hi trobareu les dades més rellevants del que ha anat conformant la tradició, pero també vol fer evident el treball anonim que ha fet possible que any rere any la processó pugui sortir al carrer en els nostres dies després d’haver navegat per aigües tranquil·les, pero també a contracorrent i amb vents huracanats.




Jordi Roca Rovira
(Verges, 1958). Filoleg i professor de llengua i literatura catalanes a l’IES La Bisbal. Ha participat des de ben petit a la processó de Verges, de la qual en va ser subdirector (1974-1978) i director (1979-1994). En l’actualitat forma part de la Junta Directiva de l’associació La Processó de Verges, que organitza la processó i la resta d’activitats de la Setmana Santa vergelitana.
L’any 1986 va publicar La Processó de Verges, un estudi sobre la dansa de la Mort de Verges dins la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona. El llibre es va reeditar l’any 1997, el mateix any en que sortia la seva versió anglesa, per iniciativa del catalanofil britanic Simon Furey.
L’any 2000 publica a la col·lecció literaria Senhal una traducció en vers del llarg poema narratiu occita, Castia Gilós, de Ramon Vidal de Besalú.
L’any 2004 va adaptar al catala la comedia d’Angelo Cattadori Li truadi dal sior Cecco, una versió teatral recent de l’argument classic de la Serva Padrona.
Ha participat amb ponencies, comunicacions i taules rodones en diversos congressos especialitzats de teatre tradicional i també sobre teatre medieval. Ha col·laborat amb el Dr. Francesc Massip en diversos muntatges teatrals sobre drames litúrgics medievals, en els quals participava la dansa de la Mort de Verges; especialment en els Drames Litúrgics de la quaresma, representats a Girona l’any 2003, dins del IV Festival de Músiques Religioses del Món.




Tino Soriano
Nascut a Barcelona, és fotograf professional des de 1992, i des de l’any 2001 és fotograf de la National Geographic Society, amb seu a Washington. També col·labora amb universitats, escoles privades i associacions fotografiques impartint tallers de fotografia de viatges i de fotoperiodisme.
Ha estat premiat per la UNESCO, l’OMS, la Fundació World Press Photo i Fujifilm, i ha rebut també sis guardons Fotopress. Ha escrit i il·lustrat diversos llibres, entre els quals destaquen Catalans, El Futur existeix, Batecs en un hospital, Fotografia de Viatges i Banyoles. També ha il·lustrat quatre guies de viatge: Sicília, Portugal, Madrid i Sud d’Italia.
El seu treball ha estat publicat també per les revistes Geo, Merian, Smithsonian Magazine, Der Spiegel, Paris Match, La República, Jano, Descobrir Catalunya, Altair, El Magazine de La Vanguardia y El País Semanal.




Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici