Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Cambrils. Una historia, una mirada


Jordi Portals
Kim Castells
M. Antonia Ferrer Bosch
Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
abril 2007
Format:  
21 x 29,7
Tintes:  
Color
Pàgines:  
248
ISBN:  
9788496639645
Preu:  
60 €
Stock:  
Disponible


Cambrils. Una historia, una mirada és un llibre en edició de luxe que combina fotografies de Kim Castells i Rafael López-Monné amb textos de M. Antonia Ferrer i Jordi Portals escrits per a l’ocasió i que ens parlen de diferents aspectes de Cambrils tant des d’una perspectiva historica (Una historia, de M. Antonia Ferrer) com també periodística (Una mirada, a carrec de Jordi Portals). El llibre compta amb un proleg del poeta Xavier Amorós, del qual n’extraiem les següents línies: “Cambrils és una població de persones actives i emprenedores. Cambrils té un magnífic present. Té un merit immens que no tenen la majoria de poblacions costaneres. Els cambrilencs posseeixen un admirable respecte pel paisatge, pel paisatge urba i pel del terme encara no urbanitzat, per les platges, pel contacte amb el mar. Quan arriba l’epoca del turisme massiu, els cambrilencs no perderen el cap i els monstres de ciment i maons no destruiren la bona imatge ni de les platges ni de la població. Cambrils creix contínuament pero ho fa amb serenitat i equilibri.”




Jordi Portals
Va néixer a Barcelona el 1972. És llicenciat en Ciencies de la Informació per la UAB i ha treballat com a periodista i guionista en més d’una vintena de programes de televisió (Redes, Qui corre vola, Un personatge, un paisatge, Els Pirineus des de l’aire…). Actualment fa de guionista al programa El Club de TV3. És també autor dels llibres Regala’m un minut més (1998) i El futbol és així (2006), i de diverses obres de teatre, entre les quals destaquen Cercles Concentrics (Premi Teatre d’Humor El Castell dels Tres Dragons 1999), Fred i Dues estrelles.





Kim Castells
Kim Castells Venosa. S’inicia com a autor fotografic el 1978 i publica el seu primer llibre el 1981. Des d’aleshores i fins avui, és un dels fotografs amb més llibres els publicats. La col·laboració amb autors literaris com Josep Pla, Josep Maria de Sagarra, Joan Brossa, Lluís Racionero, Marius Carol, Lluís Permanyer, Carme Riera, Baltasar Porcel, Miquel de Palol, Ana Puértolas, Xavier Benguerel, Lluís Carandell, José Antonio Labordeta, Mariano Gomá, Jep de Montoya, Miquel Desclot, Salvat-Papasseit, Joan Bellmunt, Carles Duarte, Raimon Panikkar, Gonzalo de Berceo… ha contribuit a establir un llenguatge magic i de gran bellesa, el de la paraula i la imatge. Ja fa temps que Kim Castells va fer realitat aquell vell lema d’«escriure amb llum» que és el significat etimologic del terme fotografiar. Les seves obres així ho demostren.




M. Antonia Ferrer Bosch
(Tarragona, 1926). Doctora en Historia Moderna i Contemporania per la Universitat de Barcelona, on hi exercí la docencia fins que es va jubilar. Ha publicat llibres i articles en revistes especialitzades sobre món contemporani, pensament i societat.
El seu profund interes per la pedagogia la va portar a ser una de les fundadores i directora del Col·legi Pax de Tarragona l’any 1962, una de les primeres escoles catalanes amb coeducació.
Tarragona ha estat sempre un punt de referencia en les seves publicacions, i la seva recerca s’ha adreçat també a coneixer l’univers imaginari de la societat classica, com ho mostren, entre altres alguns dels seus llibres: Historia de Tarragona. Una ciutat mediterrania; Tarraco: mitologia i cultura religiosa; i Bacus, del ritus i del rostre. Imatges baquiques de Tarraco.
La seva vinculació entre el territori, la universitat i la defensa dels drets de les dones ha estat un dels principals motius per que la URV creés una distinció amb el seu nom, destinada a la persona o entitat que es destaqui, cada any, en la defensa dels drets de les dones.




Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici