Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El municipi i el govern municipal de la ciutat de Tarragona
Segles XVI-XVII

Josep M. Recasens i Comas


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 1998
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
400
ISBN:  
8495134020
Preu:  
19 €
Stock:  
Disponible


El municipi i el govern municipal de la ciutat de Tarragona, segles XVI i XVII és el treball guanyador del I premi d’Investigació Tarragones, un premi instituit pel Consell Comarcal del Tarragones que té per objectiu potenciar la recerca i la difusió de temes humanístics referits a la comarca. Aquest llibre és el producte d’una llarga vida dedicada a la investigació, i suposa la continuitat d’altres pblicacions de Josep M. Recasens i Comes per les quals se’l considera un dels més prestigiosos divulgadors de la historia de Tarragona.
Amb El municipi i el govern municipal de la ciutat de Tarragona, segles XVI i XVII encetem la col·lecció Els llibres del Consell, en la qual s’inclouran els guanyadors de les properes edicions del Premi d’Investigació Tarragones.
Josep M. Recasens i Comas
L’historiador Josep M. Recasens i Comes (Tarragona, 1918) és autro de nombrosos llibres i articles referits a temes historics d’ambit local i comarcal. En la seva bibliografia destaquen El corregimiento de Tarragona y su junta en la Guerra de la Independencia. Tarragona, 1963 (IV Premi Cronista Josep M. Pujol, de la Societat Arqueologica Tarraconense), La ciutat de Tarragona, volum I. Barcelona, 1966, La ciutat de Tarragona, volum II. Barcelona, 1975, i El Senyoriu del Morell, 1173-1835. Tarragona, 1985 (VIII Medalla Antoni Agustí de la Diputació de Tarragona). Coma a articulista, els seus treballs han estat publicats principalment al Butlletí arqueologic de Tarragona i a la Revista Técnica de la Poropiedad Urbana de Tarragona. D’ença del 1969 és col·laborador de la Gran Enciclopedia Catalana. A més de la seva tasca com a historiador, també ha destacat per la seva participació en la vida cultural i política de Tarragona. El 1977 va ser delegat comarcal del Congrés de Cultura Catalana. El 1979 va ser elegit alcalde de la ciutat, carrec que va ocupar fins al 1989. Actualment es dedica de forma exclusiva a la investigació.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici