Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Berlín
Del segundo imperio al tercer milenio

Salvador de Broca


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 1999
Format:  
15,5 x 21,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
144
ISBN:  
8495134144
Preu:  
14 €
Stock:  
No disponible


Berlín és un dels enclavaments de la modernitat europea. Primer capital del regne de Prússia, després de tota Alemanya, va coneixer un extraordinari desenvolupament demografic i cultural a partir de 1871. A pesar de la derrota de 1918 i de l’advers Tractat de Pau que va posar fi a la Primera Guerra mundial, va continuar el seu progrés com a centre de l’art, l’arquitectura i la ciencia fins a l’arribada del nazisme. El desastre, encara més calamitós, de la Segona Guerra mundial, va aparcar a la ciutat, semidestruida, a la cuneta de la historia durant diverses decades, per tornar a aixecar-se, amb renovada puixança, des de la seva segona unificació, en 1990. Avui dia, Berlín és, sense cap dubte, un dels llocs més vius i fascinants de la vella Europa.Salvador de Broca
Salvador de Brocà (Barcelona, 1940) va estudiar dret i filosofía a la Universitat de Barcelona. Llicenciat en dret l’any 1964, es doctorà en fílosofia deu anys després i passà el mateix 1974 a Tarragona com a professor d’Història de la filosofia i d’Antropologia filosòfica. Posteriorment, va ampliar estudis a les Universitats de Heidelberg (1988), Regensburg (1993) i Lliure de Berlín (1998). A l’actual Facultat de Lletres de la Universitat «Rovira i Virgili», de Tarragona ha desenvolupat la pràctica totalitat de la seva activitat docent i d’investigació, centrada en la història del pensament grec i modern.

Des de l’any 1994, ha sigut professor de les esmentades assignatures a la Facultat de teologia «Sant Fructuós», a l’antic seminari de Tarragona, fins el 2013, i des de l’any 2005 fins el present ensenya història de la filosofia, antropología filosòfica i teologia natural a l’escolasticat del monestir de Poblet. Fruit de la seva tasca són més de seixanta publicacions de la seva especialitat entre les quals els llibres «El espíritu y la vida en Max Scheler» (1982), «Les arrels romàntiques del present» (Premi Josep Vallverdú, 1996), «L’itinerari de la saviesa, d’Atenes a Jerusalem» (2003), «El Renaixament, alba de la modernitat» (2012) i un estudi sobre la cultura del segle xvii  «La Cultura en el Barroc» (2017).

És membre de la secció de filosofia de l’Institut d’Estudis Catalans i corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres des de l’any 1982, i membre numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici