Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   L’aixada i l’espasa
L’espai feudal a Catalunya

Coral Cuadrada Majó


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
1
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 1999
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
248
ISBN:  
8495134179
Preu:  
17 €
Stock:  
Disponible


El feudalisme a Catalunya és estudiat des de l’analisi de l’espai rural, en el seu esquema social fonamental: la família i les estructures de poder i a través de com s’estructuraven les relacions del camp amb la ciutat.
Coral Cuadrada Majó
Coral Cuadrada Majó (Mataró, 1954). Es llicencia en Filosofia i Lletres a la Universitat Nacional d’Educació a Distancia (UNED) l’any 1983. Es doctora cum laude en Historia Medieval a la Universitat de Barcelona el 1987, amb una tesi titulada «El Maresme medieval: les jurisdiccions baroníals de Mataró i de Sant Vicenç/Vilassar (habitat, economia i societat, segles X-XIV)», que guanya el Premi lluro de monografia historica el mateix any.
Fou arxivera i directora de l’equip de catalogació del fons en pergamí de l’Arxiu del Castell de Vilassar de dalt (1985-1989). Des de l’any 1989 és professora d’Historia Medieval a Tarragona (Universitat de Barcelona i Universitat Rovira i Virgili de Tarragona).
Ha estat becada per institucions nacionals i estrangeres per a seguir cursos de formació a Italia i per a desenvolupar treballs d’investigació a França i a Italia, en especial a l’Institut Internacional d’Historia Economica Francesco Datini. Dirigeix el Seminari d’Historia Medieval, Arxivística i Arqueologia que se celebra anualment a la Universitat, des de l’any 1993. Ha estat coordinadora del Master d’Arxivística (1995-1998). És membre de la Junta Directiva de la Secció d’Historia de l’Institut d’Estudis Catalans, del consell editorial del diari El Punt i presidenta de la Junta de Personal Docent i Investigador de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
Ha publicat diversos llibres i articles d’investigació centrats en les recerques d’historia agraria, d’ocupació i organització del territori, d’economia i societat, de comerç mediterrani i relacions economiques de la Corona d’Aragó amb França i Italia, i de les dones a l’edat mitjana. Ha col·laborat en la Catalunya Romanica i ha dirigit el volum III de la col·lecció Historia, Política, Societat i Cultura dels Paisos Catalans, ambdues obres publicades per Enciclopedia Catalana.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici