Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Senderisme, camins i senyals


Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
2
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 1999
Format:  
15 x 21
Tintes:  
2 tintes
Pàgines:  
312
ISBN:  
8495134233
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


Aquest llibre és alhora el fruit d’una recerca científica i d’una passió per recórrer els més variats tipus de camins. A les darreres decades, quan no han estat transformats en carreteres i pistes, els vells camins transitats per la gent del camp i els excursionistes han quedat marginats, malmesos i oblidats. La recerca posa en relleu el seu valor patrimonial i com les noves funcions que encara poden acomplir poden ajudar a conservar-los. El llibre aprofundeix en els orígens de l’excursionisme com a element clau per entendre el gust per caminar i per descobrir territoris. descriu el sorgiment i l’evolució dels senders abalisats, fins a arribar al senderisme com a fenomen turístic lligat a propostes de lleure en espais rurals i naturals. Finalment, l’obra intenta d’esbrinar com un sender esdevé un recurs turístic i economic que pot ser útil per afavorir el desenvolupament d’arees rurals fragilitzades.
Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici