Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Ex-libris de la propietat dels llibres


Francesc Orenes i Navarro


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
1
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2000
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
352
ISBN:  
8495134438
Preu:  
27 €
Stock:  
Disponible


Ex-libris. de la propietat dels llibres —primer llibre de la col·lecció «quaderns d’Art, Símbol i Pensament» d’Arola Editors— és una aproximació plural i poliedrica al magic món dels ex-libris des dels diferents vessants que consitueixen la seva realitat. el seu autor, especialista en la materia, ofereix una rica panoramica del tema des de visions parcel·laries tan interessants com són la teoria, la historia, les tecniques, l’estetica, la sociologia i la bibliografia referides als exlibris, a més d’un capítol específic on es tracta l’exlibrisme catala.
Intencionadament concebut com un recull ordenat i raonat d’ex-libris, el present volum exposa una rica i selecta mostra de marques de biblioteca aparegudes des del segle XV ença, per bé que hi predomina, sobretot, una bona representació d’ex-libris moderns apareguts al llarg del segle XX. A diferencia dels llibres corrents en els que les imatges il·lustren el text, en aquesta publicació el text, prestasament, il·lustra les imatges, situades preferentment en les pagines dretes.
Ben segur que la publicació d’EX-LIBRIS: de la propietat dels llibres omple un buit en la historia de l’exlibrisme a Catalunya, de tan rica tradició, i alhora de l’exlibrisme europeu per la seva visió integradora i globalitzadora.Francesc Orenes i Navarro
Francesc Orenes i Navarro (Barcelona, 1940) realitza estudis de filosofia i Teologia. Més tard es gradua per l’Escola de Disseny Elisava i es llicencia i doctora per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, centre en el que és professor des de l’any 1981.
L’entrada de Francesc Orenes en el món de l’exlibrisme s’inicia el 1983 amb la investigació «Els ex-libris Renart: una visió de l’exlibrisme en el marc del Modernisme», reeixidament presentada com a tesi doctoral l’any 1987 a la Facultat de Belles Arts. Entre el 1989 i el 1991, becat per la Caixa de Catalunya, realitza l’estudi «Guia-Directori d’artistes catalans contemporanis d’exlibris». L’any 1989 funda l’Associació Catalana d’Exlibristes —quarta a Catalunya dedicada al tema en el que va de segle— de la que n’és president.
En l’actualitat, Francesc Orenes, que continua impulsant el tema des de la investigació i la creació d’ex-libris, dirigeix la revista EX-LIBRIS, única en el seu genere en l’Estat, i col·labora en diferents publicacions europees especialitzades sobre el tema alhora que també és assidu col·laborador d’Ex-libris: Encyclopaedia Bio-biliographical of the Art of the Contemporary Ex-libris, que edita el portugues Artur Mario da Mota Miranda. des del 1989, en el seu haver s’hi compten vint-i-sis exposicions generals o específiques sobre ex-libris i la celebració de dos concursos internacionals: «L’Esport en l’ex-libris», l’any 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics, i «Ex-libris per al segle XXI», l’any 2000.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici