Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Foc, foc, xip, xap, xop
Cantata infantil

Núria Rimbau
Josep Baucells i Colom
Fina Angles i Soronellas


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2000
Format:  
21,5 x 14
Tintes:  
2 tintes
Pàgines:  
64
ISBN:  
8495134497
Preu:  
14 €
Stock:  
Disponible


La cantata infantil Foc, foc, xip, xap, xop és una obra basada en elements festius i musicals de la cultura tradicional tarragonina, interessant pedagogicament i atractiva per la seva frescor i aparent simplicitat.
Núria Rimbau
Josep Baucells i Colom
Josep Baucells i Colom, neix a Vic l’any 1958. Comença els estudis musicals a l’Escola de Música d’aquesta ciutat i els continua al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on obté les titulacions superiors d’harmonia, contrapunt, composició i instrumentació.
Actualment és professor de l’Escola de Música de Vic, on desenvolupa una intensa tasca pedagogica. És professor de l’Escola de Pedagogia Musical (metode Ireneu Segarra) i autor de llibres d’ensenyaments musicals de grau mitja.
Com a compositor ha escrit obres corals i instrumentals.
En el camp d’obres dedicades a infants ha escrit cantates infantils: «La formigueta que anava a Jerusalem» amb el text adaptat de Maria Martorell; «Les veus misterioses», amb text original de M. Angels Anglada i «Foc, foc, xip, xap, xop» amb el text original de Fina Angles. Ha escrit dos cicles de cançons per a cor infantil i piano i ha harmonitzat moltes melodies tradicionals d’arreu.

Fina Angles i Soronellas
Fina Angles i Soronellas (l’Aleixar, Baix Camp, 1956). Vinculada professionalment de molt jove al món de la banca, de manera paral·lela va realitzar estudis superiors i, en obtenir la llicenciatura en Filologia Catalana, va optar per l’ensenyament.
Professora a secundaria i a la URV, és autora de diversos llibres per a nois i noies: Codolenc, el gegant (1991 i 1999), L’Endema i el senyor Anselm (1995), Un dia d’aventura (1997), Bella lluna treu el nas... (2005), Un grapadet d’arros (2006) i de les cantates Allo que no podia ser, amb música de Xavier Sans, Foc, foc, xip, xap, xop, amb música de Josep Baucells, estrenades l’any 2000, i Nit de Nits, amb música del mateix compositor, estrenada a Vic el 2006 i publicada el 2007.
El febrer de 2006 va publicar l’assaig Un passeig amb els sentits, de la natura a l’art. Itinerari a l’Aleixar i Maspujols amb l’obra de Joaquim Mir i Maria Manent que és el resultat de l’estudi i analisi de la vinculació de l’obra del pintor Joaquim Mir i de l’escriptor Maria Manent al paisatge aleixarenc i maspujolenc.
Ha realitzat també, per encarrec editorial, guies de lectura-propostes didactiques adreçades a alumnes de secundaria. Ha tractat la historia i la cultura de l’Aleixar en diverses publicacions i també ha dedicat esforços a la recollida i analisi de lexic i de literatura oral.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici