Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Elisa


Manuel Molins


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
20
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2003
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
110
ISBN:  
849598556X
Preu:  
9 €
Stock:  
Disponible


Jaume rep una carta que parla d’ELISA. La carta, pero, no és gens convencional ni ELISA una dona normal. Aixo provoca en el personatge un viatge pel temps on el passat, el present i el futur es barregen en un instant de dolor i de goig. D’aquesta manera, es desplega davant nostre el quadre de a seva memoria i el seu cor. Un cor tocat per l’amor, la lluita contra la injustícia, les discriminacions i la marginació dels immigrants. Pero una lluita que no naix de fora, sinó del més profund de si mateix: del desig on s’arrela l’anhel i l’exigencia d’una vida més lliure, més solidaria i més oberta. I tot, en una Barcelona que va i ve: cartografia múltiple de la ciutat burgesa, la ciutat dels “murcianos”, la ciutat de la malaltia i el cofoisme, i la ciutat integradora i universal.
Manuel Molins
És dramaturg i professor valencia de cultura catalana. Va ser fundador i director del Grup 49 de teatre, un dels grups més significatius del Teatre Independent al País Valencia. Ha publicat entre altres, obres com Quatre histories d’amor per a la reina germana, Centaures, Tango, Trilogia d’exilis, Ni tan alts ni tan rics, Ombres de la ciutat, Shakespeare (la dona silenciada), Abú magrib, Elisa, Monopatins (Skaters), Déus dies i treballs o Blut und Boden (Sang i Patria), a més d’algunes obres infantils i peces breus com ara L’amant del paradís, Tanger, Happy birthday to you o La música de les esferes. Ha estat traduit a l’angles, el francés o l’eslovenc. Ha obtingut diversos premis com el Ciutat de Granollers, Ciutat d’Alcoi, Ciutat de Valencia, Premi dels Escriptors Valencians o el Premi de la Crítica. I amb aquesta obra, BAGDAD (dones al jardí), escrita en la variant valenciana de la nostra llengua, va guanyar el Premi Ramon Vinyes 2010.

Ha participat en nombrosos congressos, col·loquis, encontres i cursos de teatre.

Va ser membre del Consell Assessor de TGV i de la Comissió de Dramatúrgia del CDGV. També ha realitzat diferents treballs de direcció escenica, col·laborant amb la premsa (El temps, Levante. El mercantil valenciano...) i ha publicat materials d’assaig o d’ensenyament com Alternatives dramatúrgiques del teatre valencia, L’experiencia del teatre i la prosodia valenciana, El teatre de Vicent A. Estellés, Et verbum caro factum est, El discurs literari o Una cruel estulticia (Teatre, Guerra i Veritat). Malgrat tot, la seua és l’obra d’un autentic «freelance».

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici