Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   A peu per les comarques de Tarragona (I)
25 passejades i excursions

Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
1
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2003
Format:  
13,5 x 22,8
Tintes:  
Color
Pàgines:  
146
ISBN:  
8495985594
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


El Febrer de l’any 2000, a la secció “Vivir en Tarragona” de La Vanguardia van començar a publicar-se propostes d’excursions a peu. Amb el temps, les animoses cartes dels lectors van fer pensar en editar els articles (aquest primer volum recull els vint-i-cinc primers) i d’anar encara més lluny.
Aquesta obra enceta una col·lecció de guies pensades per a caminadors amb vocació una mica transgresora. Avui dia, fer excursions a peu pot ser una bona estrategia per trencar amb els ritmes frenetics que ens imposem. Caminar és una gran manera d’entrar en contacte amb patrimonis oblidats, i aixo permet valorar-los i reivindicar-los. A més, és una fantastica excusa per poder gaudir de coses tan esencial com les llums del matí, els horitzons eteris o una bona companyia.
“Sóc un dels iniciadors de la recuperació de l’ermita i gracies al seu escrit, el diumenge hi havia nou excursionistas vinguts a coneixer el lloc perque ho havien llegit al diari. Moltes felicitats en nom de tots els ermitans i endavant”.
J. serafí, Montblanc

“seguint la pauta dels anteriors treballs, aquest té una acurada i amena descripció del recorregut, amb una extensa documentació que esta perfectament encardinada al reportatge. Pero, a més a més, hi ha un llenguatge florit i un lexic ampli que ens fa llegir-ho engolosits”.
J. Girones, el Catllar

“Un libro. Lo que necesitamos es un libro conn las cien primeras excursiones. Algunos de nosotros no descubrimos la serie hasta que ya habían salido un montón de números. Sólo puedo imaginarme lo que me he perdido. Y no hay manera de acceder a tal información a través de Internet. Como se dice por aquí: ‘keep up the good work!!’”.
J. Mateus Borras, florida, EEUU

Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici