Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El retratista


Jordi Barra
Gerard Vazquez


  
Temàtiques:  
Premis:  
Premi del Credit Andorra 2002
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
23
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2003
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
164
ISBN:  
8495985616
Preu:  
9 €
Stock:  
Disponible


La historia d' El retratista és la d'un misteri historic encara no esclarit del tot. El rei Enric VIII d'Anglaterra, davant el retrat que havia encomanat al seu pintor de cort, Hans Holbein, va establir un compromís de casament amb Anne de Cleves, qui es convertiria en la seva cinquena esposa. Al rei, pero, li va desagradar profundament quan va arribar el moment de veure-la en persona i, més tard, va acabar per rebutjar-la. Per que?
Com diu Antonia Fraser al seu assaig Les sis esposes d'Enric VIII: "Ara cal plantejar-se una pregunta respecte del que va veure el rei i d'allo que havia esperat veure: Hi va haver engany i, en aquest cas, de part de qui? (...) Tot i tenint en compte tot aixo, ens queda alguna cosa de misteriosa en tot l'episodi, i la mateixa inmediatesa de la decepció del rei (seguida de la seva indignació que, tanmateix, mai no va estar dirigida a Holbein. Per tant, l'explicació deu raure en alguna cosa d'igualment misteriosa, la naturalesa de l'atracció erotica".
A partir dels fets reals, l'obra omple l'enigma per mitja d'una ficció versemblant, en la qual el joc entre la realitat i aparença, la condició de l'art i el paper de l'artista davant la vida i el poder prenen el protagonisme.Jordi Barra
Jordi Barra (Barcelona, 1965) és historiador, especialitzat en Historia Moderna. El seu contacte amb el món del teatre comença a principis dels anys 80, quan forma part d’una companyia de teatre amateur, lloc on neix l’amistat i col·laboració entre tots dos autors. Ha assistit a diversos seminaris d’escriptura teatral dirigits per José Sanchis Sinisterra, a la Sala Beckett de Barcelona. És autor d’alguns textos teatrals com ara El lliurament (1999). Actualment treballa en el mitja radiofonic, dirigint i realitzant programes d’informació cultural i de teatre.
Gerard Vazquez
Gerard Vázquez (Barcelona, 1959) és dramaturg i guionista. S’ha format com a dramaturg en els cursos impartits que José Sanchís Sinisterra, a la Sala Beckett de Barcelona. Ha estrenat algunes adaptacions teatrals com ara La strada de Federico Fellini (1999) i Un riure en la foscor de Vladimir Nabokov i diverses obres propies entre elles: Cançons d’Alabama (1998), Cansalada Cancel·lada (1999, Premi SGAE de Teatre 1995) i El somriure del guanyador (2002, Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2001). Ha obtingut altres premis de guions radiofonics i de teatre com ara el Premi Born de Teatre 1997 per l’obra Magma.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici