Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La memoria dels mitjans de comunicació


Bernat López
Jordi Piqué Padró


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2003
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
180
ISBN:  
8495985640
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


Fonts per a l’estudi historic de la premsa, la radio, la televisió i el cinema. Els estudis publicats són de Jordi Piqué, José Carlos Suárez, Josetxo Cerdán, Josep Sánchez Cervelló, Bernat López, Antoni Portabella, Sílvia Espinosa, Teresa Bretos, Ferran Espada, Francesc Farré i Manel Serra.
Bernat López
Jordi Piqué Padró
És cap del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal de l’Ajuntament de Tarragona des de l’any 2004. Amb anterioritat, durant dotze anys i com a funcionari del Cos de Titulats Superiors Arxivers de la Generalitat de Catalunya, fou director de l’Arxiu Historic Provincial de Tarragona. Ha cursat els estudis del Mestratge d’Arxivística de la Universitat Autonoma de Barcelona i de Gestió d’Institucions Culturals de l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses. En aquest ambit, exerceix la docencia i compta amb diverses publicacions específiques d’arxivística i gestió de documents.

Com a historiador, és Doctor en Historia per la Universitat Rovira i Virgili i ha estat investigador del Centre d’Historia Contemporania de Catalunya. És autor, entre d’altres, de La crisi de la rereguarda. Revolució i guerra civil a Tarragona (1936-1939) (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1998), d’Anarco-col·lectivisme i anarco-comunisme. L’oposició de dues postures en el moviment anarquista catala (1881-1891) (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1989), obra per la qual obtingué el 7e Premi Salvador Seguí i Francesc Layret d’Analisi Sindicalista i 75 anys d’ensenyament professional a Tarragona. De l’Escola del Treball a l’IES-SEP Comte de Rius (1928-2003).

És coautor dels llibres Tarragona: la imatge i el temps, Tarragona 1950-2000. Itinerari Visual, Els alcaldes de Tarragona (segles XIX-XX) i Cataleg de les cartes reials i dels lloctinents generals (1321-1734).

Ha coordinat, entre d’altres, les següents obres: Franquisme a les comarques tarragonines, El segle XX a Tarragona, Guerra Civil a les comarques tarragonines (1936-1939), La Segona República al Camp de Tarragona (1931-1936), La memoria dels mitjans de comunicació. Fonts documentals per a l’estudi dels mitjans de comunicació a Tarragona. També ha col·laborat i ha publicat en revistes com L’Avenç, El Contemporani i El Temps.

És president del Cercle d’Estudis Historics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona, director de les col·leccions Publicacions del Cercle i Microhistoria d’Arola Editors.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici