Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El turisme a Torredembarra
Vol. I

Antoni Twose i Sánchez
Núria Gómez Granés


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2005
Format:  
15,x x 23
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
210
ISBN:  
8495985659
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


En el primer volum «El turisme a Torredembarra» es reflecteixen els orígens del CIT i els objectius primordials que foren, per sobre d’altres consideracions, la defensa del medi ambient i donar a coneixer el nom de Torredembarra arreu. S’ha copsat l’opinió de membres fundadors i presidents de l’entitat, remarcant el nom de totes les persones vinculades en un moment o altre amb el CIT així com les dificultats economiques de les epoques més difícils, sense oblidar el record fotografic d’aquells dies.
El segon volum «Iniciatives a Torredembarra» inclou totes les activitats desenvolupades pel CIT, algunes de les quals encara perduren com és el Premi Nacional de Periodisme Joan Mané i Flaquer, o «El Baúl de la abuelita» ara ja existent, pero que desperta una gran expectativa en els mitjans de comunicació. Inclou també la col·laboració del CIT al llarg de la historia amb diferents entitats i un bon nombre de fotografies fidel reflex d’una epoca no gaire llunyana.
Els dos llibres es complementen entre si com la historia per una banda de les anades i tornades a fires, exposicions, entrevistes amb autoritats i patiments de gent engrescada i per l’altre amb la realització de projectes importants. Tot plegat és un retall de l’epoca, un esboç de la Torredembarra contemporania, una pinzellada de l’esforç il·lusionat de la societat civil a casa nostra.Antoni Twose i Sánchez
Antoni Twose i Sánchez neix a Saragossa, estudia arquitectura a l’Escola Superior d’Arquitectura a l’Escola Superior d’Arquitectes. El 1976 s’instal·la a Torredembarra definitivament, desenvolupant el seu treball professional.
Participa activament amb entitats locals, i assumeix la presidencia del Centre d’Iniciatives i Turisme de Torredembarra des de l’any 1987 fins al 1992 reviscolant, després de nou anys de total inexistencia, el premi nacional de periodisme Joan Mané i Flaquer, instaurant el premi de poesia Pere Badia i, adreçat a les escoles, el premi Anton Roig. Publica al diari l’«Heraldo de Aragón» nombrosos articles sobre la Historia local d’Epila (Saragossa). L’any 2001 l’Ajuntament de Lleida en la seva col·lecció La Banqueta (número 29) publica el seu treball «L’arquitecte Celestí Campmany a Lleida (1874-1914)» versat sobre la vida i obra del seu besavi també arquitecte com ell.
Núria Gómez Granés
Vaig néixer a Barcelona pero ja no podria viure lluny de Torredembarra, de la seva platja, del seu paisatge, de la seva gent. És on he fet arrels, on m’he inspirat per escriure els llibres que m’acompanyen. Novel·les com: No me digas no, El silencio roto, Petons de pluja, i la versió en castella, Besos de lluvia. La casa del Escribano; o de historia local, El comerç a Torredembarra, més de cinquanta anys de continuitat familiar, Les Iniciatives a Torredembarra, El turisme a Torredembarra; de cuina: Tertúlia i cuina a Torredembarra; biografies: Juame Drudis, Historia d’un cuiner; de recerca historica: Torredembarra de la A a la Z.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici