Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Ramon Nogués i Biset


Josep Sánchez Cervelló


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
2
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2004
Format:  
16 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
268
ISBN:  
8495985918
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


Ramon Nogues i Biset (Móra d’Ebre 1895 - Barcelona 1963) ocupa la presidencia republicana de la Diputació de Tarragona i després alts carrecs al govern de la Generalitat i de l’estat. Nascut al si d’una família de mitjans propietaris milita des de molt jove al moviment Solidaritat Catalana fins a la vertebració del ponent moviment republica que conspira durant la dictadura de Primo de Rivera per aconseguir la recuperació democratica i nacional. Les seves conviccions i la seva capacitat li feren jugar un paper destacat durant la II República i a l’exili, on arriba a ser el president dels organismes parlamentaris.
La present obra recull la seva experiencia vital des de la seva lleialtat als postulats de Marcel·lí Domingo fins a la seva adhesió a ERC, partit del qual fou un dels seus maxims dirigents a França i contribuí a la seva reorganització. Amb aquest estudi es contribueix a la recuperació d’una de les figures claus d’aquest període, segurament la més oblidada i una de les més dignes.Josep Sánchez Cervelló
Josep Sánchez Cervelló. Flix (Terres de l’Ebre). És professor d’historia contemporania de la URV-Tarragona i corresponsal de la RAH. Ha escrit, entre altres, les següents obres: Conflicte i violencia a l’Ebre. De Napoleó a Franco, (Barcelona, 2001); A Revoluçao Portuguesa e a sua influencia na transiçao espanhola (1961-1976), (Lisboa, 1993); El último imperio occidental: la descolonización portuguesa 1974-1975, (Mérida, 1998). Ha coordinat, entre d’altres, els següents volums: Marcel·lí Domingo que torna (Tarragona, 1995), El franquisme a la província de Tarragona, (Tarragona, 1995); Guerra Civil a les comarques de Tarragonines (Tarragona, 2000), Maquis: el puno que golpeó al franquismo: La agrupación Guerrillera de Levante y Aragón, (Barcelona, 2003); El carlisme al territori de l’antiga diocesi de Tortosa. Terres de l’Ebre, Matarranya, Maestrat, Ports de Morella i Priorat (Tarragona, 2004).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici