Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Teatre popular roma
Memoria d’una excavació teatral

Enric Garriga
Joan Pascual


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2004
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
208
ISBN:  
8495985985
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Teniu a les vostres mans quatre anys d’una part de la nostra vida teatral, que ha estat immersa en una illa molt petita i desconeguda del teatre popular roma; les farses atel·lanes. Farses que ens han col·locat davant l’essencia de tot el teatre que nosaltres hem viscut i coneixem culturalment, i que ens han fet reflexionar sobre el teatre contemporani, sobre el teatre que estem fent actualment. Aquestes farses ens han permes retrobar-nos amb elements tan fonamentals en el teatre com són la transgressió i la capacitat de sorprendre’ns amb allo que estem fent en escena, alhora que ens coneixem en aquests elements que són a la base. Remota en la historia pero permanent, del teatre popular dels darrers vint-i-cinc segles.
Per tant estem parlant d’un treball d’arqueologia teatral pero que, com tot element en contacte amb el fet creatiu, continua viu en el temps. En aquest llibre podeu trobar com era aquest teatre, quins personatges el protagonitzaven, quins elements els configuraven: les mascares, l vestuari, l’escenografia… pero per concretar tot aixo hem hagut de fer un treball de recerca al voltant dels pocs elements que ens han perviongut d’aquest teatre, reconstruir-los i redescobrir-ne el funcionament fins arribar, al final del trajecte, a reinventar-lo. el vestuari, l’escenografia... Per conrear tot aixo s’ha fet un treball de recerca al voltant dels pocs elements que ens han pervingut d’aquest teatre per redescobrir-ne el funcionament i reinventar-los.
Enric Garriga
Enric Garriga Martí és filoleg i homo scanicus: ja sigui a l’Aula de Teatre o amb Zona Zalata, fa d’actor, autor, dramaturg, escriptor de guions i textos varis, o de músic —com també amb els Patet-x o amb The Maybe Tomorrow Band o, en solitari, com a Tomeu Tomas Torrell i el seu El bosc sagrat. Sonet escenic. També és escenic per la banda del folklore: és membre fundador en actiu del Ball de Diables de Tarragona i director i reconstructor dels balls parlats deSanta Margarida i de la Santa Creu (de la Riera de Gaia). El vessant filologic se li manifesta com a coautor de Paraula de Tecla. Vocabulari de les Festes de Santa Tecla, compartint autoria dels dos volums dedicats al teatre popular roma amb Joan Pascual i Joan Rioné, i fent xerrades i presentant comunicacions sobre balls parlats per congressos i seminaris del sector.
Joan Pascual
Joan Pascual Mallada és mestre, actor, autor, dramaturg i director teatral. Al capdavant de l’Aula de Teatre de la URV i del Taller de Teatre de Tarragona, ha estat i esta estretament lligat al món de la cultura tarragonina des de diversos ambits. Fundador i director de la companyia Zona Zalata des de fa més de 30 anys, la comporaneitat i la reivindicació han estat els pilars en els que se sustenta la seva obra. Fins i tot en el marc de la recerca historica que, des de l’Aula de la URV, ha fet del món roma i que inclou la publicació dels llibres Teatre popular roma: memoria d’una excavació teatral i Teatre popular roma: Comedia, titelles poesia priapica i pantomima. També ha desenvolupat un llarg recorregut en l’ambit de la creació visual, les instal·lacions plastiques i la performance i l’art d’acció.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici